Ligia Deca: Perioada de înscriere pentru BAC și evaluarea națională se prelungește până pe 13 iunie/Profesorii vor încheia mediile cu mai puține note

  • Ligia Deca a declarat susține că a continuat discuţiile pe contractul colectiv de muncă.
  • Aceasta a afirmat că la nivelul instituţiilor de învăţământ, toată lumea îşi doreşte să se reia activitatea pentru a se putea încheia situaţia şcolară.
  • „Am uşurat acest proces de închidere a situaţiilor şcolare şi anume am modificat regulamentul de organizare internă”, a mai spus Ligia Deca.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat, joi, că a fost modificat regulamentul de organizare astfel încât atunci când se vor întoarce la ore cadrele didactice să poată încheia situaţia şcolară cu mai puţine note. Ministrul Educației a anunțat că a prelungit prin ordin de ministru perioada pentru încheierea situației școlare la clasele a 8-a și a 12-a, precum și înscrierile pentru BAC și evaluarea națională până la 13 iunie.

„Soluția o reprezintă dialogul și înțelegerea punctului de vedere al celui cu care dialoghezi. Cred că valoarea semnăturii unui ministru este importantă. Soluțiile pentru ieșirea din criză nu se află în instanță. Dialogul este modul prin care putem detensiona situația de acum. Noi încercăm să remediem prin soluțiile găsite pentru profesori. Valorile maximale și detaliile despre grila salarială se discută și se adoptă în viitoarea lege a salarizării”, a spus ministrul Educaţiei.

Ligia Deca a declarat, joi, în şedinţa de guvern, că a continuat discuţiile pe contractul colectiv de muncă şi există o serie de măsuri menite să sprijine pe viitor întreg personalul din Învăţământ.

Ligia Deca a mai spus că probele de competențe la examenul de bacalaureat vor fi susținute în perioada 14-23 iunie, iar pentru probele scrise la bacalaureat și evaluarea națională „nu se impune moeidificarea calendarului”.

„Noi încă de la începutul săptămânii am organizat întâlniri împreună cu inspectorii şcolari de la nivel judeţean, care la rândul lor organizează întâlniri cu directorii şcolilor pentru a organiza un program de recuperare în a şa fel încât cadrele didactice şi personalul care revine în unităţile de învăţământ să aibă posibilitatea să recupereze aceste zile în care nu au lucrat pentru că au fost în mişcarea aceasta de protest. Există toate premisele şi toată disponibilitatea pentru a putea recupera până la finele anului şcolar şi noi avem toată disponibilitatea pentru a găsi cele mai bune soluţii”, a spus ministrul Educaţiei.

Ligia Deca a afirmat că la nivelul instituţiilor de învăţământ, toată lumea îşi doreşte să se reia activitatea pentru a se putea încheia situaţia şcolară şi a putea să fi susţinute examenele naţionale.

„Am uşurat acest proces de închidere a situaţiilor şcolare şi anume am modificat regulamentul de organizare internă şi de funcţionare în sistemul de învăţământ în aşa fel încât să se poată închide situaţia şcolară de către cadrele didactice cu mai puţine note. Deci să nu mergem pe numărul de note care ar fi fost necesar dacă am fi avut un an fără întreruperi, ci să putem să facilităm încheierea situaţiilor şcolare în interesul elevilor”, a mai spus Ligia Deca.

Citește și

The post Ligia Deca: Perioada de înscriere pentru BAC și evaluarea națională se prelungește până pe 13 iunie/Profesorii vor încheia mediile cu mai puține note appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Diana Nechita

Previous post Australia introduce o interdicţie naţională privind simbolurile naziste. Salutul lui Hitler, considerat o problemă de către guvern
Next post Înjunghiere în masă în Franța. Șase copii au fost răniți/ Un suspect a fost arestat