Liderii G-7 se consultă cu Zelenski și pregătesc un nou ajutor pentru Ucraina

Liderii G-7 se consultă cu Zelenski și pregătesc un nou ajutor pentru UcrainaLiderii G-7 se consultă cu Zelenski și pregătesc un nou ajutor pentru Ucraina

  • Liderii G-7 au început sesiunea de luni a summitului lor de trei zile cu un accent pe Ucraina.
  • Noul ajutor și eforturile de a impune o pedeapsă Moscovei din partea liderilor G7 vin în contextul în care Zelenski s-a îngrijorat că Occidentul a devenit obosit de costul unui război care nu se mai termină.
  • Ajutorul suplimentar include mai multe muniții pentru artileria ucraineană, precum și radare de contra-baterie.

Luni, puterile G7 au luat legătura printr-un video cu Volodimir Zelenski, subliniind angajamentul lor față de Ucraina, pe termen lung.

În același timp, SUA se pregăteau să anunțe achiziționarea unui sistem avansat de rachete sol-aer pentru Kiev, pentru a ajuta Ucraina să riposteze la agresiunea lui Putin.

Potrivit the week, noul ajutor și eforturile de a impune o pedeapsă Moscovei din partea liderilor G7 vin în contextul în care Zelenski s-a îngrijorat că Occidentul a devenit obosit de costul unui război care nu se mai termină.

G7 se vor angaja să susțină Ucraina

Cele mai mari economii democratice se vor angaja să majoreze tarifele la importurile rusești în țările lor, SUA anunțând noi tarife pentru 570 de categorii de bunuri.

Se așteaptă ca Biden să anunțe că SUA, achiziționează NASAMS, un sistem antiaerian dezvoltat în Norvegia, pentru a asigura apărarea pe distanțe medii și lungi. NASAMS este același sistem folosit de SUA pentru a proteja spațiul aerian sensibil din jurul Casei Albe.

Ajutorul suplimentar include mai multe muniții pentru artileria ucraineană, precum și radare de contra-baterie. Biden anunță, de asemenea, un angajament de 7,5 miliarde de dolari pentru a ajuta guvernul ucrainean să își facă față cheltuielilor.

Liderii G-7 au început sesiunea de luni a summitului lor de trei zile cu un accent pe Ucraina. Mai târziu, li se vor alătura liderii Indiei, Indoneziei, Africii de Sud, Senegalului și Argentinei, pentru o discuție despre schimbările climatice, energie și alte probleme.

Gazda summitului, cancelarul german Olaf Scholz, a declarat săptămâna trecută că dorește să discute cu omologii săi din G-7 despre schițele unui plan Marshall pentru Ucraina„, făcând referire la planul sponsorizat de SUA care a ajutat la relansarea economiilor europene după cel de-al Doilea Război Mondial.

Având în vedere că războiul este încă în desfășurare, iar distrugerile cresc pe zi ce trece, este puțin probabil să fie vorba de un plan detaliat în acest stadiu. Scholz a declarat că reconstrucția Ucrainei va fi o sarcină pentru generații”.

The post Liderii G-7 se consultă cu Zelenski și pregătesc un nou ajutor pentru Ucraina appeared first on Aleph News.

Previous post Iohannis atacă la CCR o lege priving gestionarea câinilor fără stăpân
Next post Daniel Morar: „CCR spune că prioritatea dreptului european nu se întinde și asupra Constituției naționale”