Kim Kardashian, Sylvester Stallone și Kevin Hart se numără printre cei care ignoră restricțiile de apă pe fondul secetei din California

  • Celebritățile californiene se numără printre cele care refuză să respecte restricțiile de apă implementate la nivel de stat, în condițiile în care seceta din acest stat persistă.
  • Familia Kardashian, Sylvester Stallone, Kevin Hart și Dwayne Wade se numără printre cei 20.000 de locuitori ai unui district de apă din Los Angeles County care nu au redus consumul de apă.
  • Celebritățile sunt acum supuse implementării unor dispozitive de restricție în băile și aspersoarele lor pentru a se asigura că apa este conservată corespunzător.

Mai multe celebrităţi, printre care Kim Kardashian şi Sylvester Stallone, au primit avertismente pentru că nu au respectat restricţiile de apă impuse din cauza secetei din California, scrie Daily Mail.

Aceste restricţii sunt în vigoare în mai multe zone din sudul Californiei, în special în cartierele bogate Calabasas şi Hidden Hills.

Cu toate acestea, peste 2.000 de locuitori din aceste două zone, cunoscute pentru peluzele verzi luxuriante şi piscinele uriaşe, continuă să depăşească limita autorizată, uneori cu mult.

Kim Kardashian şi sora ei Kourtney, ambele vedete de televiziune, au primit de mai multe ori avertismente în luna iunie, potrivit Los Angeles Times.

O casă din Hidden Hills şi un teren adiacent deţinut de un trust asociat vedetei Kim Kardashian şi-au depăşit alocarea de apă cu aproape 880.000 de litri, în timp ce o casă deţinută de Kourtney Kardashian în Calabasas a depăşit cu aproape 380.000 de litri.

Bogaţii pot avea apa redusă drastic

Reşedinţa din Hidden Hills a actorului Sylvester Stallone şi-a depăşit cota pentru luna iunie cu 870.000 de litri – cu 533% mai mult decât limita maximă.

Cei care încalcă legea sunt iniţial amendaţi cu sute de dolari, însă proprietarii recalcitranţi şi recidivişti – adesea bogaţi – pot avea apa redusă drastic.

Responsabilii de la Las Virgenes Municipal Water District, care acoperă Calabasas şi Hidden Hills, au instalat deja circa 20 de dispozitive de restricţionare a debitului de apă.

Potrivit AFP, un reprezentant al surorilor Kardashian nu a răspuns până în acest moment.

Avocatul lui Stallone a declarat ziarului că articolul său riscă să ,,ofere o falsă imagine asupra situaţiei” de pe proprietatea cu aproximativ 500 de copaci maturi. Potrivit acestuia, clienţii săi au instalat ,,preventiv” un sistem de irigare prin picurare şi au lăsat unele peluze să se usuce.

Din ce în ce mai mulţi locuitori din sudul Californiei îşi înlocuiesc peluzele, mari consumatoare de apă, cu plante indigene, mai rezistente.

Confruntat cu peste două decenii de secetă devastatoare, agravată de schimbările climatice, statul California a anunţat o nouă strategie pentru colectarea, tratarea şi desalinizarea unei cantităţi mult mai mari de apă.

Purtătorul de cuvânt al Las Virgenes Municipal Water District, Mike McNutt, a declarat că speră ca celebrităţile să dea un exemplu de respectare a legii.

The post Kim Kardashian, Sylvester Stallone și Kevin Hart se numără printre cei care ignoră restricțiile de apă pe fondul secetei din California appeared first on Aleph News.

Previous post Ucraina respinge vina pentru atacul cu mașină-capcană asupra fiicei unui aliat al lui Putin, Darya Dugina
Next post Premierul finlandez își cere scuze pentru o nouă fotografie controversată, la câteva zile după un videoclip de la o petrecere