Jurnalista rusă Marina Ovsianikova, amendată pentru noi declaraţii anti-război

  • Jurnalista rusă anti-război, amendată pentru postări pe reţelele de socializare. A înfruntat regimul Putin şi la tribunal.
  • Marina va trebui să plătească o amendă de 50.000 de ruble (aproximativ 830 de euro), fiind găsită vinovată că a discreditat forţele armate în unele declaraţii.
  • Ovsiannikova riscă încă o pedeapsă, de până la 15 ani de închisoare, pentru unele postări pe reţelele de socializare în care a criticat războiul din Ucraina.

Jurnalista de televiziune rusă Marina Ovsiannikova, care a devenit faimoasă în întreaga lume pentru că a prezentat un mesaj împotriva războiului din Ucraina în direct la televiziunea de stat, pe un carton, în luna martie, a fost condamnată astăzi de un tribunal din Moscova.

Potrivit sentinţei judecătorilor, Marina va trebui să plătească o amendă de 50.000 de ruble (aproximativ 830 de euro), fiind găsită vinovată că a discreditat forţele armate în unele declaraţii, informează agenţia Ria Novosti.

Ovsiannikova riscă încă o pedeapsă, de până la 15 ani de închisoare, pentru unele postări pe reţelele de socializare în care a criticat războiul din Ucraina.

Chiar şi astăzi, în sala de tribunal, jurnalista a dat glas protestului său în faţa judecătorilor. „Ceea ce se întâmplă aici este absurd, războiul este groază, sânge şi ruşine”, a spus ea, acuzând Rusia că este un agresor: „Începutul acestui război este cea mai mare crimă a guvernului nostru”.

The post Jurnalista rusă Marina Ovsianikova, amendată pentru noi declaraţii anti-război appeared first on Aleph News.

Previous post Klaus Iohannis cere Parlamentului reexaminarea Legii privind protecţia avertizorilor în interes public
Next post Bacteria care poate provoca infecții mortale, descoperită pentru prima dată în solul și apa din SUA