Japonia impune sancțiuni suplimentare individuale și la export împotriva Rusiei și Belarusului

  • Au fost impuse sancțiuni la export pentru 90 de entități și a fost luată decizia de înghețare a activelor a 57 de persoane fizice și șase entități rusești.
  • Pe lista neagră se află, printre alții, și vicepremierul rus Dmitri Grigorenko.
  • Japonia a impus anterior mai multe pachete de restricții împotriva Rusiei.

Japonia a extins sancțiunile individuale și la export împotriva Rusiei și Belarusului din cauza situației din Ucraina.

Sancțiunile la export au fost impuse pentru 90 de entități și a fost luată o decizie de înghețare a activelor a 57 de persoane fizice rusești și a șase entități, a declarat marți Ministerul japonez de Finanțe într-o declarație, potrivit TASS.

Pe lista neagră se află, printre alții, vicepremierul rus Dmitri Grigorenko, violoncelistul Serghei Roldugin, șeful adjunct al administrației civil-militare din regiunea Kherson, Kirill Stremousov, și familia lui Alexey Mordashov, președintele consiliului de administrație al Severstal și Power Machines. De asemenea, 45 de militari ruși se află pe lista neagră.

Japonia a impus anterior mai multe pachete de restricții împotriva Rusiei. Acestea vizează peste 800 de persoane din Rusia, Belarus, Republica Populară Donețk și Republica Populară Lugansk și afectează peste 200 de companii și organizații ruse și belaruse. Lista de bunuri și tehnologii interzise la export către Rusia include peste 300 de articole.

The post Japonia impune sancțiuni suplimentare individuale și la export împotriva Rusiei și Belarusului appeared first on Aleph News.

Previous post Italia declară stare de urgență din cauza secetei. Cinci regiuni din nordul ţării sunt afectate
Next post ROBOR, 5 iulie 2022. Indicele ROBOR la trei luni continuă creşterea