Irakul primește 50 de teroriști ISIS din Siria

teroristi ISISteroristi ISIS

  • Irakul a primit mai multe loturi de cetățeni irakieni și străini asociați cu SI care au fost arestați în Siria.
  • Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a menționat vineri că guvernul irakian a primit alți aproximativ 50 de membri ISIS.
  • În 2014, militanții SI au înființat un califat autoproclamat în părți din Irak și Siria.

Celula mediatică de securitate irakiană (ISMC) a anunțat sâmbătă că Comandamentul operațiilor comune din Irak a primit 50 de teroriști ISIS cu cetățenie irakiană, după ce au fost arestați în Siria.

O declarație emisă de ISMC a menționat că membrii ISIS au fost predați securității irakiene prin punctul de trecere a frontierei Rabia dintre Irak și Siria.

Agenția Federală de Informații și Investigații (FIIA) din cadrul Ministerului irakian de Interne va finaliza procedurile necesare împotriva elementelor ISIS care au fost predate Irakului, potrivit comunicatului.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a menționat vineri că guvernul irakian a primit alți aproximativ 50 de teroriști, membri ISIS, capturați de Forțele Democratice Siriene, care au fost transferați în Irak.

Autoritățile irakiene au anunțat la începutul lunii iunie că au primit 50 de membri ISIS de la forțele kurde. O sursă militară de rang înalt a declarat atunci pentru AFP că există 3.500 de deținuți irakieni în închisorile Forțelor Democratice Siriene.

The post Irakul primește 50 de teroriști ISIS din Siria appeared first on Aleph News.

Previous post Anul acesta, Marea Britanie a înregistrat cu 500 incendii de vegetație mai multe decât în 2021
Next post Elveția s-ar putea alinia la campania UE de economisire a energiei