Iohannis, despre intenţia ANAF de a-i verifica pe profesori: nu se pot accepta excepţii

iohannisiohannis

  • El a fost întrebat despre faptul că profesorii care dau meditaţii vor fi verificaţi de ANAF.
  • „Cine realizează un venit trebuie să plătească impozit şi ANAF-ul are treabă cu colectarea acestor impozite şi cu verificarea.”
  • „…e o problemă care ar trebui rezolvată cât se poate de urgent”, a declarat Președintele.

Cine realizează un venit trebuie să plătească un impozit corespunzător, spune Klaus Iohannis, întrebat despre faptul că profesorii care fac meditaţii vor fi verificaţi de ANAF: „Dacă chiar profesorii sunt prima categorie care trebuie verificată, am oarece întrebări în această speţă”.

„Cine realizează un venit trebuie să plătească impozit şi ANAF-ul are treabă cu colectarea acestor impozite şi cu verificarea. Acum, dacă chiar profesorii sunt prima categorie care trebuie verificată, am oarece întrebări în această speţă. Însă nu se pot accepta excepţii – cine realizează un venit trebuie să plătească un impozit corespunzător. Dacă ANAF va verifica categoriile unde se realizează evaziune pe scară un pic mai largă, atunci colectarea poate fi mai eficientă”, spune Klaus Iohannis.

El a fost întrebat despre faptul că profesorii care dau meditaţii vor fi verificaţi de ANAF

„Eu cred că mai există profesori care fac meditaţii şi cred că plătesc impozit”, adaugă şeful statului.

În 2014, Iohannis, a evitat în cadrul unei emisiuni să dezvăluie câţi bani lua pentru o oră de meditaţie şi cum era plătit. El a susţinut că nu îşi mai aduce aminte. Klaus Iohannis a evitat să răspundă dacă banii îi lua în plic sau direct în numerar.

Singura întrebare la care a răspuns a fost legată de legalizarea meditaţiilor: „Da, asta e o problemă care ar trebui rezolvată cât se poate de urgent. Cred că fiecare venit trebuie impozitat în aşa fel încât omul să-şi dorească să declare venitul decât să nu-l declare. Este o chestiune care se poate rezolva”, a afirmat Iohannis.

El a declarat în mai multe rânduri că şi-a achizionat cele şase case din meditaţiile pe care le-au făcut el şi soţia sa.

The post Iohannis, despre intenţia ANAF de a-i verifica pe profesori: nu se pot accepta excepţii appeared first on Aleph News.

Previous post Iohannis: Ultimele săptămâni au fost foarte intense pentru România, pot să spun că au fost săptămâni foarte bune
Next post LIVE UPDATE. 133 de zile de invazie. „Trupele lui Zelenski pot recuceri teritoriile pierdute în fața Rusiei”, susține Boris Johnson