Întregul guvern al Estoniei a demisionat odată cu prim-ministrul

Premierul estonian Kaja KallasPremierul estonian Kaja Kallas

  • Premierul Estoniei, Kaja Kallas, a informat oficial guvernul, joi dimineaţa, cu privire la decizia sa de a demisiona.
  • Odată cu prim-ministrul, întregul guvern a demisionat.
  • Potrivit Constituţiei estoniene, premierul va informa, de asemenea, preşedintele şi Parlamentul cu privire la decizia sa de a demisiona.

Premierul Estoniei, Kaja Kallas, a informat oficial guvernul, joi dimineaţa, cu privire la decizia sa de a demisiona. Odată cu prim-ministrul, întregul guvern a demisionat.

Kaja Kallas a propus convocarea unei şedinţe extraordinare a Parlamentului pentru ziua de vineri, în care să ceară un mandat pentru noua sa coaliţie guvernamentală cu Isamaa şi Partidul Social-Democrat.

„Guvernul nostru a venit să conducă ţara într-un moment foarte dificil, cu pandemia COVID-19, războiul Rusiei împotriva Ucrainei şi criza energetică. În ciuda perioadei dificile, am făcut multe lucruri bune şi măreţe pentru a face statul estonian mai puternic şi pentru a ne sprijini poporul”, a declarat Kaja Kallas.

„În timpul pandemiei, am ţinut societatea deschisă şi copiii la şcoală, am ajutat oamenii să facă faţă preţurilor ridicate la energie, am investit un miliard de euro în consolidarea capacităţilor de apărare ale Estoniei şi am realizat consolidarea apărării flancului estic al NATO şi am fost unul dintre cei mai mari susţinători ai Ucrainei. Sunt recunoscător miniştrilor, cu care am condus ţara timp de un an şi jumătate. Estonia a fost pe mâini bune”, a mai declarat Kallas.

Potrivit Constituţiei estoniene, premierul va informa, de asemenea, preşedintele şi Parlamentul cu privire la decizia sa de a demisiona. De asemenea, Kallas i-a propus preşedintelui Parlamentului să convoace o sesiune extraordinară pe 15 iulie, în cadrul căreia va face o declaraţie politică prin care va prezenta noul acord de coaliţie. Parlamentul va decide apoi dacă va acorda sau nu un mandat noii coaliţii guvernamentale.

The post Întregul guvern al Estoniei a demisionat odată cu prim-ministrul appeared first on Aleph News.

Previous post Rămășițele a 8.000 de victime ale terorii naziste au fost găsite în Polonia
Next post BILANȚUL ZILEI. Aproape 4.000 de noi cazuri de COVID-19, iar o femeie a decedat