Incendiul de vegetație din nord-estul Spaniei s-a extins rapid peste noapte, forțând evacuarea a 1.500 de persoane

incendii spaniaincendii spania

  • Incendiul, care a început sâmbătă, s-a extins pe un perimetru de 50 de kilometri în mai puțin de 24 de ore.
  • Cei care au fugit din calea flăcărilor s-au adăpostit într-una dintre cele trei săli de sport din orașele din apropiere.
  • Sistemul european de informații privind incendiile forestiere spune că, până în prezent, în Spania au ars 248.674 de hectare în incendii de vegetație.

Incendiul de vegetație din nord-estul Spaniei a crescut rapid peste noapte și a scăpat de sub control duminică, forțând evacuarea a opt sate și a 1.500 de persoane din provincia Zaragoza.

Javier Lamban, șeful guvernului local din Aragon, a declarat duminică că situația este critică în orașul Añon de Moncayo, iar prioritatea celor 300 de pompieri care se luptă cu incendiul este protejarea vieților omenești și a satelor, relatează Seattle Times.

Incendiul, care a început sâmbătă, s-a dezvoltat pe un perimetru de 50 de kilometri în mai puțin de 24 de ore, a declarat șeful local al pădurilor. Suprafața arsă estimată ar putea fi de până la 8.000 de hectare, a relatat agenția de știri de stat EFE.

Cei care au fugit din calea flăcărilor s-au adăpostit într-una dintre cele trei săli de sport din orașele din apropiere. Pompierii au declarat că perspectivele de domolire a incendiului depind de vreme, dar au fost prognozate rafale de vânt de până la 60 de kilometri.

Seceta și temperaturile extrem de ridicate din țara mediteraneană transformă anul 2022 în cel mai rău an al secolului în ceea ce privește incendiile. Numai în acest an, Ministerul spaniol pentru Tranziție Ecologică a înregistrat 43 de incendii mari care au ars cel puțin 500 de hectare sau mai mult. Această cantitate este de patru ori mai mare decât în anul precedent și reprezintă un record pentru ultimul deceniu.

Sistemul european de informații privind incendiile forestiere spune că, până în prezent, în Spania au ars 248.674 de hectare în incendii de vegetație. Acest lucru este de aproape patru ori mai mare decât media pe întreg anul a țării, de 66.965 de hectare, din 2006, când au început înregistrările.

The post Incendiul de vegetație din nord-estul Spaniei s-a extins rapid peste noapte, forțând evacuarea a 1.500 de persoane appeared first on Aleph News.

Previous post Un oficial spune că exporturile din Gaza au crescut, în timp ce Israelul încearcă să stimuleze calmul
Next post Irakul primește 50 de teroriști ISIS din Siria