Împotriva caniculei, o aplicație ajută utilizatorii să găsească umbră în oraș

Women sit at a cafe on a hot day in downtown Skopje, North Macedonia, Wednesday July 28, 2021. Authorities in North Macedonia have issued a weather warning and recommended a set of measures on Wednesday as the tiny Balkan country is facing extreme high temperatures rising over 43 Celsius degrees (109 Fahrenheit). (AP Photo/Boris Grdanoski)Women sit at a cafe on a hot day in downtown Skopje, North Macedonia, Wednesday July 28, 2021. Authorities in North Macedonia have issued a weather warning and recommended a set of measures on Wednesday as the tiny Balkan country is facing extreme high temperatures rising over 43 Celsius degrees (109 Fahrenheit). (AP Photo/Boris Grdanoski)

  • Europa se confruntă de câteva săptămâni cu un val de caniculă.
  • Aplicațiile „JveuxDuSoleil” și „Shadowmap” ajută utilizatorii să găsească locuri umbroase și să scape de caniculă.
  • Terase, obiective turistice și puncte de interes din Franța, Spania și Marea Britanie sunt indexate de aceste aplicații.

La cumpărături, la serviciu sau la brutărie: în fața valului de caniculă din această a doua jumătate a săptămânii, cel mai mic drum cotidian poate deveni o încercare. Iar în orașe, căutarea străzilor și colțurilor umbroase devine din ce în ce mai populară.

Deși nicio aplicație nu a fost încă dedicată exclusiv rezolvării acestei probleme, două aplicații ajută locuitorii orașelor să găsească străzi mai răcoroase. Aceștia pot alege între „JveuxDuSoleil” și „ShadowMap”, ambele gratuite.

Aplicația franceză „JveuxDuSoleil”

Creată în 2017 de Jean-Charles Levenne, aplicația JveuxDuSoleil detectează terasele însorite și estimează locurile cu umbră din orașe. Astăzi, 236 de terase au fost identificate în toată Franța, la Paris, Lyon și Nantes.

Aplicația ajută utilizatorii să evite canicula și terasele însorite și arăta în timp real ce străzi sunt umbrite sau însorite în apropiere. De asemenea, este posibilă ajustarea datei și a orei pentru călătoriile viitoare. Aplicația gratuită este disponibilă pe Android, Apple sau direct de pe pagina sa de internet.

„Shadowmap” pentru a evita canicula oriunde în lume

Pentru cei din afara Franței, există o altă posibilitate: utilizarea Shadowmap. Aplicația acoperă multe locuri din întreaga lume, cum ar fi Madrid, New York sau Stonehenge din Marea Britanie, pe lângă multe orașe franceze.

Concepută la Viena, aplicația a fost inițial destinată identificării celor mai însorite locuri pentru a alege cea mai bună locație pentru o viitoare casă sau pentru panouri solare. Dar, pe de altă parte, permite vizualizarea, cu ajutorul unei hărți interactive, locațiilor umbrite în oraș, la munte sau la mare.

Acesta este un gen de utilizare abuzivă care a fost populară pentru mai multe mass-media și utilizatori de internet spanioli în vara anului 2021 și care a reapărut în iunie 2022, când Spania s-a confruntat, de asemenea, cu un val de căldură puternic.

Trebuie remarcat, totuși, că acestă aplicație, care este gratuită în ceea ce privește funcțiile de bază, este disponibilă doar în AppleStore sau pe internet, dar nu și pe Android.

The post Împotriva caniculei, o aplicație ajută utilizatorii să găsească umbră în oraș appeared first on Aleph News.

Previous post Eroare 500. Mai multe site-uri din întreaga lume nu mai funcționează corect
Next post Yoga, practica antică renumită în prezent pentru reducrea stresului, sărbătorită pe 21 iunie