Implementarea noilor tehnologii în fermele din România duce la creșterea producției cu 20-30%

  • Noile tehnologii își fac loc în agricultură.
  • În următorii 20 de ani, agricultura va fi unul dintre cele mai informatizate sectoare din economie.
  • Subiectul a fost dezbătut la Aleph Business.

Noile tehnologii își fac loc în agricultură. Iar implementarea acestora în fermele din România, fie ele vegetale, zootehnice, legumicole ori horticole, duce la îmbunătăţirea pro­ceselor tehnice, la reducerea resurselor consumate şi la creşterea producţiei cu 20-30%.

În următorii 20 de ani, agricultura va fi unul dintre cele mai informatizate sectoare din economie, pentru că piaţa îi va obliga pe cei care vor să rămână în „joc“ să facă pasul spre tehnologie.

În România, piaţa tehnologiei pentru agricultură nu este foarte bine delimitată de piaţa tehnologiei în general, astfel că nu există date privind valoarea sa, dar marii dezvoltatori de software, cum este Microsoft, de exemplu, au investiţii în această direcţie.

Totodată, fermele mari româneşti au dezvoltat şi sisteme tehnologice in house.

Subiectul a fost dezbătut la Aleph Business.

The post Implementarea noilor tehnologii în fermele din România duce la creșterea producției cu 20-30% appeared first on Aleph News.

Previous post VIDEO. Războiul l-a făcut pe fiul lui Zelenski, în vârstă de nouă ani, să îşi dorească să devină militar
Next post Trump şi Pence – foşti prieteni, acum rivali, găzduiesc mitinguri separate ca să sprijine candidaţii republicani în alegerile pentru funcţia de guvernator al Arizonei