Guvernul vrea taxe noi. Negru pe alb, nu stă prost la colectare, ci la cheltuieli. Poți fi sigur că va respecta restructurarea administrației?

  • ZF: La şase luni din 2023, guvernul trebuia să colecteze 50 mld. euro şi a colectat 49, aproape de ţintă. La cheltuieli însă, nerealizarea este triplă.
  • Premierul Marcel Ciolacu şi ministrul Marcel Boloş au prezentat săptămâna trecută setul de măsuri pentru reducerea cheltuielilor de la stat.
  • Departa­mentul de comunicare de la Ministerul de Finanţe are 17 angajaţi, cât unele dintre cele mai mari redacţii de presă scrisă din România acum.

Guvernul vrea taxe noi. Negru pe alb, nu stă prost la colectare, ci la cheltuieli.

Coaliţia de guvernare PSD-PNL vine cu două seturi de măsuri pentru a corecta derapajul bugetar din prima jumătate din an. Primul set de măsuri, şi cel mai masiv, este despre creşteri de taxe şi taxe noi. Al doilea set de măsuri este pe partea de economii la bugetul de stat. Cifrele din execuţia bugetară la şase luni arată însă limpede: problema este la cheltuieli, şi nu la venituri. La şase luni din 2023, guvernul trebuia să colecteze 50 mld. euro şi a colectat 49, aproape de ţintă. La cheltuieli însă, nerealizarea este triplă.

În acest context, se pune întrebarea: de ce ia guvernul mai multe măsuri pe partea de venituri decât ia pe partea de cheltuieli?

Premierul Marcel Ciolacu şi ministrul Marcel Boloş au prezentat săptămâna trecută setul de măsuri pentru reducerea cheltuielilor de la stat. Ca opinia publică să poată verifica ceea ce a spus premierul Ciolacu privind reducerea numărului de şefi de serviciu şi restructurarea administraţiei prin impunerea unui număr minim de angajaţi la un serviciu, schemele de personal din ministere, agenţii ar trebui să fie transparente. Dar nu sunt.

Doar la Ministerul Finanţelor există un număr alocat pe fiecare departament şi – surpriză – se şi vede de ce celelalte ministere nu s-au conformat: pentru că altfel s-ar vedea câţi angajaţi sunt, de exemplu, la departamentele de comunicare. Departa­mentul de comunicare de la Ministerul de Finanţe are 17 angajaţi, cât unele dintre cele mai mari redacţii de presă scrisă din România acum.

Citește mai mult pe Ziarul Financiar

Citește și

VIDEO. Ultima seară de Untold: David Guetta și Martin Garix au făcut show pe Cluj Arena

Simone Biles revine pe podium, după doi ani de pauză. Gimnasta a obținut locul 1 la US Classic

LIVE UPDATE. Ziua 530 de război. Zelenski spune că Rusia a lansat 65 de rachete și a coordonat aproape 180 de atacuri cu drone în ultima săptămână

The post Guvernul vrea taxe noi. Negru pe alb, nu stă prost la colectare, ci la cheltuieli. Poți fi sigur că va respecta restructurarea administrației? appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Magda Gheorghita

Previous post Capcut colectează datele faciale. TikTok primește mai multe interdicții
Next post O aplicație îți fură datele din mesajele de pe Whatsapp si de pe Facebook. Cum să te protejezi?