Guvernul britanic va organiza luni un vot de încredere față de el însuși

Palatul-WestminsterPalatul-Westminster

  • Guvernul Marii Britanii va organiza luni un vot de încredere asupra proeprie autorități.
  • Partidul Laburist a încercat să inițieze un astfel de vot, însă au fost blocați.
  • Parlamentarii conservatori – chiar și cei care îl critică pe Johnson – au declarat că vor vota pentru a susține guvernul.

Guvernul Marii Britanii va organiza luni un vot de încredere asupra sa, a declarat miercuri purtătoarea de cuvânt politică a premierului Boris Johnson. Efortul Partidului Laburist, aflat în opoziție, de a organiza unul, a fost blocat după ce miniștrii au obiectat la formularea acestuia.

Johnson a declarat că va demisiona odată ce Partidul Conservator, aflat la guvernare, va alege un nou lider, dar Partidul Laburist a dorit organizarea unui vot de încredere atât împotriva guvernului, cât și a lui Johnson, pentru a încerca să îl forțeze să plece mai devreme.

Guvernul a blocat încercarea laburiștilor spunând că Johnson ar trebui să fie lăsat în afara oricărei moțiuni de încredere. Parlamentarii conservatori – chiar și cei care îl critică pe Johnson – au declarat că vor vota pentru a susține guvernul, având în vedere că premierul a declarat că va demisiona. citeste mai departe

„Prezentăm o moțiune care oferă Camerei (Comunelor, camera inferioară a parlamentului) posibilitatea de a decide dacă are încredere în guvern”, a declarat purtătoarea de cuvânt a lui Johnson, adăugând că ea crede că va fi dezbătută luni.

Întrebată de ce a fost blocată moțiunea laburistă, ea a spus că o moțiune de încredere în premierul însuși nu reprezintă o bună utilizare a timpului parlamentar și a afirmat că laburiștii ” se joacă de-a politica”.

„Cu toate acestea, noi susținem acum principiul constituțional care stă la baza acestui lucru, conform căruia guvernul trebuie să obțină întotdeauna încrederea Camerei”, a spus ea.

The post Guvernul britanic va organiza luni un vot de încredere față de el însuși appeared first on Aleph News.

Previous post Fostul ministru al Apărării din Bosnia şi Herţegovina, Marina Pendeš: Este foarte important să nu avem forţe internaţionale în ţara noastră
Next post Succes în medicină: Chirurgii din SUA au transplantat inimi de porc la doi pacienți