Guvernul alocă 200 de milioane de euro pentru a încuraja fermierii români

  • Premierul Nicolae Ciucă anunţă acordarea unei prime de 10% în plafon de 200 de milioane de euro, pentru a încuraja fermierii să prelucreze în ţară produsele agricole.
  • Acesta spune că producţia de grâu pe anul acesta va acoperi necesarul intern.
  • Premierul a precizat că pe lângă aceste măsuri, s-a stabilit că, în următorii ani, vor fi investiţi 1,5 miliarde de euro prin Programul naţional de reabilitare a infrastructurii de irigaţii.

Premierul Nicolae Ciucă anunţă acordarea unei prime de 10% în plafon de 200 de milioane de euro, pentru a încuraja fermierii să prelucreze în ţară produsele agricole.

„Sprijinim fermierii şi susţinem procesarea producţiei interne! Am anunţat astăzi acordarea unei prime de 10%, în plafon de 200 de milioane de euro, pentru a încuraja fermierii români să prelucreze în ţară produsele agricole”, spune miercuri premierul Nicolae Ciucă.

Acesta spune că producţia de grâu pe anul acesta va acoperi necesarul intern.

„Producţia de grâu de anul acesta acoperă consumul intern şi va exista disponibilitate şi pentru export. În perioada imediat următoare, vom iniţia un nou set de măsuri pentru fermierii ale căror recolte sunt afectate de secetă”, a mai spus Ciucă.

Premierul a precizat că pe lângă aceste măsuri, s-a stabilit că, în următorii ani, vor fi investiţi 1,5 miliarde de euro prin Programul naţional de reabilitare a infrastructurii de irigaţii.

The post Guvernul alocă 200 de milioane de euro pentru a încuraja fermierii români appeared first on Aleph News.

Previous post Ruşii se pregătesc să atace oraşul natal al lui Volodimir Zelenski
Next post Premieră mondială: Cercetătorii au crescut un embrion artificial în laborator