Greta Thunberg la tribunal. Începe procesul activistei pentru că nu s-a supus ordinelor poliției

  • Pe 19 iunie, Greta Thunberg a participat la o acțiune de blocare a traficului într-un port și a refuzat să se supună poliției.
  • În acea zi, Greta Thunberg, în vârstă de 20 de ani, participase la o acțiune alături de organizația „Ta tillbaka framtiden”, în portul Malmö
  • Primul proces al activistei suedeze pentru climă Greta Thunberg se deschide luni, 24 iulie, la Malmö, în sudul Suediei.

Pe 19 iunie, Greta Thunberg a participat la o acțiune de blocare a traficului într-un port și a refuzat să se supună poliției. Primul proces al activistei suedeze pentru climă Greta Thunberg se deschide luni, 24 iulie, la Malmö, în sudul Suediei, unde va fi judecată pentru că nu a respectat ordinele poliției în timpul unei acțiuni desfășurate la mijlocul lunii iunie, când ea și alți activiști au blocat portul orașului, informează Le Figaro.

Acuzată de „opunere la arestare”, tânăra trebuie să se prezinte în fața instanței din Malmö la ora locală 11.30. Ea va fi prezentă, a confirmat pentru AFP Irma Kjellström, purtătoarea de cuvânt a organizației de mediu „Ta tillbaka framtiden” („Reclaim the future”).

La 19 iunie, activista pentru climă „a participat la o manifestație care a perturbat traficul”, potrivit plângerii consultate de AFP. „Ea a refuzat să se supună ordinelor poliției de a părăsi localul”. În acea zi, Greta Thunberg, în vârstă de 20 de ani, participase la o acțiune alături de organizația „Ta tillbaka framtiden”, în portul Malmö, unde activiștii au blocat intrarea și ieșirea pentru a protesta împotriva utilizării combustibililor fosili prin imobilizarea vehiculelor și a cisternelor.

„Alegem să nu fim spectatori și (…) să oprim fizic infrastructura combustibililor fosili. Ne revendicăm viitorul”, a declarat Greta Thunberg într-o postare pe Instagram. În timpul interogatoriului său de către poliție, Greta Thunberg a răspuns laconic „no comment” la întrebările adresate de anchetator, potrivit raportului preliminar de anchetă, a cărui copie a fost obținută de AFP.

„Nu avem de gând să așteptăm”

Organizația „Ta tillbaka framtiden” rămâne hotărâtă să lupte împotriva industriei combustibililor fosili. „Dacă tribunalul alege să considere acțiunea noastră de (întrerupere a traficului) drept infracțiune, poate să o facă, dar noi știm că avem dreptul de a trăi, iar industria combustibililor fosili ne blochează acest drept”, a declarat pentru AFP Irma Kjellström de la „Ta tillbaka framtiden”, adăugând că în total șase activiști din cadrul organizației vor fi de asemenea judecați în urma acțiunii din portul Malmö. „Noi, tinerii, nu vom aștepta, ci vom face tot ce putem pentru a opri această industrie care ne arde viețile”, a adăugat ea, revendicând o formă de nesupunere civilă.

Citește și

The post Greta Thunberg la tribunal. Începe procesul activistei pentru că nu s-a supus ordinelor poliției appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Diana Nechita

Previous post VIDEO Zi decisivă în Israel, protestarii blochează accesul în Parlament, sunt închise drumuri, benzinării și mall-uri. Joe Biden cere amânarea reformei Justiției
Next post VIDEO. Atac cu drone asupra portului Reni. Şase nave româneşti au traversat Dunărea de urgenţă spre malul românesc