George Simion nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova

AUR - SimionAUR - Simion

  • Avionul care a adus parlamentarii români la Chişinău a aterizat în jurul orei 23:00.
  • La controlul de frontieră, Simion a fost avertizat că nu are voie să filmeze în interiorul punctului de frontieră şi s-a supus solicitării ofiţerului moldovean, astfel că a închis filmarea.
  • Simion are interdicţie să intre în ţara vecină până în 2023.

Liderul AUR, George Simion, nu a fost lăsat să intre, vineri noaptea. în Republica Moldova, unde va avea loc şedinţa comună a parlamentelor Republicii Moldova şi României.

Toţi parlamentarii au fost lăsaţi să treacă, doar eu încă NU”, scrie George Simion pe pagina sa de Facebook.

Avionul care a adus parlamentarii români la Chişinău a aterizat în jurul orei 23.00.

La controlul de frontieră, Simion a fost avertizat că nu are voie să filmeze în interiorul punctului de frontieră şi s-a supus solicitării ofiţerului moldovean, astfel că a închis filmarea.

Ulterior, el a revenit cu un mesaj în care a spus că încă nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova, deşi toţi ceilalţi parlamentari români au putut face acest lucru.

Simion are interdicţie să intre în ţara vecină până în 2023.

Interdicţia este în vigoare din 2018, când Simion a organizat un marş pe jos de la Alba Iulia la Chişinău. Nu este prima dată când liderul AUR încearcă să intre în Republica Moldova, folosindu-se de paşaportul diplomatic de parlamentar. A mai făcut-o şi în 2021, însă fără succes.

The post George Simion nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova appeared first on Aleph News.

Previous post Boris Johnson face o a doua vizită surpriză la Kiev. Premierul și-a anulat în ultimul moment o vizită planificată la un summit la Doncaster
Next post STUDIU. COVID-19 este mai periculos pentru copii decât gripa