FOTO-VIDEO. Condițiile meteo din Australia, cu vânt puternic și zăpadă, ar putea provoca eroziunea unor plaje

  • Rafalele de vânt din sudul și din estul Australiei provoacă scăderea temperaturilor.
  • În regiunile alpine australiene, s-au depus straturi de zăpadă, între 10 și 20 de centimetri.
  • Aerporturile au fost nevoite să anuleze anumite zboruri.

Fiecare stat, cu excepția celor din Australia de Vest și Teritoriul de Nord, a înregistrat luni dimineață o temperatură sub zero grade, potrivit lui Dean Narramore, meteorolog principal la Biroul de Meteorologie, scrie The Guardian.

Zăpada și grindina acoperă părți din NSW și ACT în timp ce frontul rece se instalează în sud-estul țării. „Aerul rece a pătruns bine în interior și bine în nord”, a declarat Narramore. Temperaturile au scăzut până la opt grade sub medie în tot centrul și estul Australiei. Vânturile puternice au făcut ca temperatura resimțită să se fie cu până la 10 grade mai scăzută, în unele locații. „În jurul zonei Sydney, s-a simțit mai aproape de zero grade în această dimineață. Și chiar și acum sunt 10 grade, dar în Sydney se simte ca și cum ar fi unu în acest moment”, a declarat Narramore, luni, la ora 8.00.

Vânturile au determinat, de asemenea, biroul de meteorologie să emită o avertizare de condiții de surf periculoase pentru o mare parte din coasta NSW. Au fost prognozate valuri cu înălțimea de peste șase metri, care au fost deja observate în largul coastei de sud, luni dimineață. Condițiile ar putea provoca eroziune de coastă pentru plajele orientate spre sud la maree înalte, a declarat Narramore.

De asemenea, din cauza vântului puternic, zeci de zboruri au fost anulate și întârziate pe aeroportul din Sydney, după ce „Airservices Australia” a direcționat aeroportul către operațiuni pe o singură pistă în timpul nopții. Cel puțin 50 de zboruri interne au fost anulate luni din cauza condițiilor meteorologice. În unele localități s-au înregistrat, de asemenea, cele mai scăzute temperaturi pentru această perioadă a anului.

Citește și

The post FOTO-VIDEO. Condițiile meteo din Australia, cu vânt puternic și zăpadă, ar putea provoca eroziunea unor plaje appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Tohaneanu Andrei

Previous post Lista completă a nominalizărilor și a câștigătorilor de la MTV Movie & TV Awards 2023
Next post Ce se întâmplă cu conturile de Twitter. Decizia radicală anunțată de Elon Musk