FOTO. Încă un record pentru MJ. O pereche de adidașii purtată la finala NBA din 1998, vândută la licitaţie pentru 2,2 milioane de dolari

  • Adidașii lui Michael Jordan s-au vândut cu 2,2 milioane de dolari la o licitație.
  • Este cel mai mare preţ plătit vreodată la licitaţie pentru o pereche de adidaşi.
  • Cel mai valoros baschetbailist din istoria NBA are şase inele cu Chicago Bulls şi două titluri olimpice.

O pereche de încăltăminte sport purtată de legenda NBA Michael Jordan în timpul ultimei sale finale de campionat cu Chicago Bulls, în 1998, s-a vândut, marţi, pentru suma record de 2,2 milioane de dolari, a anunţat casa de licitaţii Sotheby’s, scrie CBS News.

Sunt „cei mai scumpi pantofi sport vânduţi vreodată”, potrivit unui comunicat al casei de licitaţii.

La acest preţ, fostul superstar Bulls îşi confirmă statutul de rege al licitaţiilor pentru îmbrăcămintea sport de colecţie, batându-şi propriul record de pantofi sport (1,4 milioane de dolari în 2021), în timp ce îl deţine deja pe cel al celui mai scump tricou (10,1 milioane de dolari în septembrie 2022).

Atletul tuturor recordurilor

Aceste încălţări Bred (pentru „Black and Red”) Air Jordan XIII sunt emblematice pentru ultima finală câştigată de franciza din Chicago cu Michael Jordan, în 1998, împotriva Utah Jazz.

Jucătorul le purtase în timpul celui de-al 2-lea meci al finalei, pe terenul din Salt Lake City, episod relatat în documentarul de succes „The Last Dance”, lansat în 2020 pe Netflix şi ESPN.

Bulls a câştigat cu 93-88, datorită celor 37 de puncte marcate de Jordan.

Potrivit casei de licitaţii, Michael Jordan a oferit perechea după întâlnire unui copil de mingi, dar acesta din urmă nu mai era proprietar la momentul vânzării. Sotheby’s nu a lansat imediat nicio informaţie despre vânzător sau cumpărător.

Citește și:

Cu cât a fost vânduta mingea de golf a lui Tiger Woods de la Masters 1997

Un miliardar chinez scoate la licitație sperma și ovulele unor donatori nevaccinați. Motivul din spatele deciziei

Dubai: Cea mai scumpă plăcuță de înmatriculare auto din lume se vinde cu 15 milioane de dolari

The post FOTO. Încă un record pentru MJ. O pereche de adidașii purtată la finala NBA din 1998, vândută la licitaţie pentru 2,2 milioane de dolari appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. 413 zile de invazie rusă. Familia jurnalistului american arestat în Rusia face apel pentru eliberarea acestuia: „Există un gol în inimile noastre”
Next post Volodimir Zelenski reacționează la videoclipurile cu soldații ucraineni decapitați: „Există un lucru pe care nimeni în lume nu îl poate ignora: cât de ușor ucid aceste fiare”