Fostul consilier al lui Trump, Bannon, condamnat pentru sfidarea Congresului american

  • Avocații au susținut că procesul lui Bannon este un act de răzbunare politică.
  • Bannon a crezut că termenele limită din citație sunt flexibile, nu fixe.
  • Steve Bannon riscă acum 2 ani de închisoare și o amendă de 200 mii dolari.

Fostul strateg al lui Donald Trump a fost acuzat de un juriu american de sfidare a Congresului, pentru că a refuzat să participe la audierile privind asaltul de la Capitoliu.

Steve Bannon riscă acum 2 ani de închisoare. Pe lângă asta, el ar putea scoate din buzunar 200.000 de dolari,pentru amenzi.

Avocații de la Departamentul de Justiție al SUA au spus în sală că Bannon se simțea „mai presus de lege” când a ignorat o citație legală „obligatorie” din partea comisiei Congresului. „Inculpatul a ales loialitatea față de Donald Trump în detrimentul respectării legii”, au fost cuvintele acuzării.

Steve Bannon a fost un personaj cheie în alegerea fostului președinte Donald Trump, în 2016, fiind mai întâi șef de campanie și apoi strateg șef la Casa Albă.

El a părăsit această poziție în august 2017. Dar a rămas un aliat de top al lui Trump. Bannon a primit pentru prima dată o citație legală, în septembrie 2021.

Comisia credea că strategul a fost implicat în eforturile susținătorilor lui Trump de a ataca Congresul și de a contesta rezultatul alegerilor prezidențiale din noiembrie 2020.

The post Fostul consilier al lui Trump, Bannon, condamnat pentru sfidarea Congresului american appeared first on Aleph News.

Previous post VIDEO. Războiul l-a făcut pe fiul lui Zelenski, în vârstă de nouă ani, să îşi dorească să devină militar
Next post Trump şi Pence – foşti prieteni, acum rivali, găzduiesc mitinguri separate ca să sprijine candidaţii republicani în alegerile pentru funcţia de guvernator al Arizonei