Forțele armatei chineze duc echipamente militare în provincia Fujian, în apropiere de Taiwan

Un tanc T-72 din armata polonezăUn tanc T-72 din armata poloneză

  • Armata Populară de Eliberare a Chinei a postat luni un videoclip în care își prezintă echipamentele militare.
  • Videoclipul prezintă lovituri de artilerie și lansări de rachete împotriva unei ținte nespecificate.
  • Acesta survine în contextul în care China a avertizat cu privire la un posibil răspuns militar dacă Nancy Pelosi vizitează Taiwanul.

Armata Populară de Eliberare a Chinei a postat luni un videoclip în care își prezintă echipamentele militare. Videoclipul prezintă lovituri de artilerie și lansări de rachete împotriva unei ținte nespecificate.
Acesta survine în contextul în care China a avertizat cu privire la un posibil răspuns militar dacă Nancy Pelosi vizitează Taiwanul.

China a publicat un montaj editat cu marina, aviația și armata sa în curs de activare pentru luptă, pe fondul unor noi tensiuni între SUA și China în legătură cu o posibilă vizită a președintelui Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, în Taiwan.

Videoclipul, postat luni pe platforma WeChat de către Comandamentul Teatrului de Est al Armatei Populare de Eliberare, prezintă forțe terestre chineze, avioane de luptă, artilerie cu rachete, submarine și nave de luptă în acțiune împotriva unui inamic nespecificat.

Comandamentul Teatrului de Est supraveghează exercițiile de luptă, prezența militară și operațiunile Chinei în Strâmtoarea Taiwan și în apropierea acesteia, porțiunea de ocean de 111 mile care separă China continentală de Taiwan.

Postarea coincide cu cea de-a 95-a aniversare a Armatei Populare de Eliberare a Chinei, dar vine și în contextul în care Beijingul a avertizat Washingtonul că ar putea răspunde cu forța militară dacă Pelosi va da curs unei vizite despre care se zvonește că va merge în Taiwan.

Partea chineză și-a exprimat recent de multe ori îngrijorările serioase și poziția solemnă față de partea americană, în sensul că se opune cu fermitate vizitei președintelui Camerei Reprezentanților, Pelosi, în Taiwan, subliniind că vizita acesteia în Taiwan va duce la consecințe grave”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Zhao Lijian. Jucându-vă cu focul vă veți da foc”.

Până marți, la ora locală 13.00, vizita lui Pelosi nu fusese confirmată de oficialii americani.

The post Forțele armatei chineze duc echipamente militare în provincia Fujian, în apropiere de Taiwan appeared first on Aleph News.

Previous post Vești bune pentru turismul românesc. Mai mulți turiști străini în luna iunie față de anul trecut
Next post Alimente care sunt mai bune în conservă decât proaspete