Fondatoarea OneCoin, poreclită „Regina cripto”, a ajuns pe lista celor mai căutate zece persoane din lume. FBI oferă recompensă

  • Ruja Ignatova este căutată din 2017 de către autoritățile americane și europene.
  • Ruja a fost plasată de Europol pe lista celor mai căutați infractori fugari.
  • FBI oferă o recompensă de 100.000$ pentru orice informație despre Ruja.

„Regina dispărută a criptomonedelor”, așa cum este cunoscută Ruja Ignatova, a devenit oficial una dintre cele zece cele mai căutate persoane din lume de pe lista FBI.

Ruja este acuzată că a condus o schemă piramidală cu criptomonede, în urma căreia oamenii care au investit în criptomonedele respective au fost fraudați cu peste patru miliarde de euro.

„Ceea ce este unic cu privire la OneCoin este, în primul rând, faptul că ținta noastră este piața largă de consum. Adică încercăm să facem criptomoneda cât mai simplă posibil, încercăm să o legăm de educație. Încercăm să fie accesibilă pentru toată lumea. Am făcut minarea digitală foarte simplă, utilizarea foarte simplă.”

În 2014, Ruja apărea de nicăieri și vorbea lumii despre bitcoin și cât de mulți bani poți face.

După ce oamenii au investit miliarde de euro, în octombrie 2017, Ruja ia un avion pe ruta Sofia – Atena și dispare, cu tot cu bani.

Acum, FBI oferă o recompensă de 100.000 de dolari pentru orice informație care ar putea duce la arestarea ei.

„Totul a fost o schemă piramidală gândită în mod strălucit, în esență, la care se adaugă un brand de criptomonedă.”

The post Fondatoarea OneCoin, poreclită „Regina cripto”, a ajuns pe lista celor mai căutate zece persoane din lume. FBI oferă recompensă appeared first on Aleph News.

Previous post Militarii ucraineni din prima linie relatează viața de pe front: „Un iad pe care Putin vrea să îl cucerească cu orice preț”
Next post FBI avertizează angajatorii: Tehnologia deepfake devine din ce în ce mai periculoasă