Firme din Germania, Coreea de Sud și Turcia vor să doteze Armata României cu obuziere noi. Contractul pentru dotarea a cinci batalioane este de 2 miliarde euro

  • România trece la calibrul NATO de 155 mm pentru artileria grea.
  • Contractul pentru dotarea a cinci batalioane cu obuziere moderne costă 2 miliarde euro.
  • Militarii ucraineni s-au adaptat și lasă piesele de artilerie și fug, așteaptă 10-20 de minute.

Trei competitori din Germania, Coreea de Sud și Turcia se luptă pentru dotarea Armatei României cu obuziere autopropulsate șenilate de 155 mm. Obuzierele nemților de la Krauss Maffei Wegmann, PzH 2000, sunt folosite cu succes în Ucraina. Modelul coreenilor, K9 Thunder, a fost ales de armata Poloniei, în timp ce turcii de la BMC SAVUN-MA Sanayi vin cu cu propunerea T-155 Firtina, care este o variantă a obuzierelor coreene.

Noile sisteme vor salva viața militarilor. În acest moment, toate armatele au radare contra baterie. În maxim cinci minute de la lansarea primului proiectil, inamicul știe deja poziția ta de tragere și lansează propriul atac, iar artileria tractată, cum are acum România obuzierul de 152 mm, este imposibil să părăsești poziția de tragere atât de repede. Militarii ucraineni s-au adaptat și lasă piesele de artilerie și fug, așteaptă 10-20 de minute, iar în cazul în care piesele sunt întregi, le iau și se duc pe altă poziție de tragere.

Aceste piese de artilerie au o bătaie mult extinsă, de la 20-30 de kilometri, cât au acum la 152 mm, cu 155 mm, poți trage și la 80 de km. Ajungi cu artileria la aceeași distanță ca și cu sistemele HIMARS.

Citește și

The post Firme din Germania, Coreea de Sud și Turcia vor să doteze Armata României cu obuziere noi. Contractul pentru dotarea a cinci batalioane este de 2 miliarde euro appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Jipa Florin

Previous post Un sondaj Washington Post-ABC News arată că Biden se află în urma lui Trump. Expert: Marchează în mod clar provocările viitoare ale lui Biden
Next post Ministerul Apărării a cerut oficial aprobarea Parlamentului pentru achiziția a 32 de avioane militare F-35 din SUA. Suma destinată programului este de 6,5 miliarde de dolari