Fiesta de tauri San Fermín, din Spania, s-a încheiat. Peste 50 de participanți au primit îngrijiri medicale

  • Sărbătoarea San Fermin de la Pamplona, din nordul Spaniei, s-a încheiat joi.
  • Tradiţie în urma căreia 52 de participanţi au ajuns la spital, fără a suferi însă răni grave.
  • Din 1911, când au început să fie înregistrate aceste date, cel puţin 16 participanţi la cursa cu tauri au murit.

Sărbătoarea San Fermin de la Pamplona, din nordul Spaniei, s-a încheiat joi după o săptămână marcată de cursele cu tauri. Tradiţie în urma căreia 52 de participanţi, dintre care cinci au fost împunși de tauri, au ajuns la spital, fără a suferi însă răni grave, potrivit France 24.

În fiecare zi, sute de alergători îndrăzneţi, purtând o cămaşă sau un tricou de culoare albă şi o eşarfă roşie, încearcă să se apropie cât mai mult de şase tauri în timpul unei curse de 850 de metri pe străzile înguste ale oraşului.

În urma ultimei curse, care a durat puţin peste două minute, şase bărbaţi au ajuns la spital, au precizat autorităţile spanionele. Astfel, totalul persoanelor care au primit îngrijiri medicale a crescut la 52, printre acestea numărându-se trei americani şi un francez.

Fiesta cu tauri s-a încheiat

În timp ce majoritatea rănilor au fost contuzii, fracturi sau tăieturi provocate de căderi, cinci bărbaţi au fost împunşi de tauri. Doi dintre ei sunt în continuare internaţi la Pamplona.

Imortalizate în 1926 de Ernest Hemingway în romanul său Fiesta„, eliberările taurilor cu ocazia San Fermin sunt soldate în fiecare an cu zeci de răniţi şi uneori cu decese.

În timpul ultimei ediţii, desfăşurate în 2019, înaintea ediţiilor din 2020 şi 2021 anulate din cauza pandemiei, opt persoane au fost luate în coarne.

Din 1911, când au început să fie înregistrate aceste date, cel puţin 16 participanţi la cursa cu tauri au murit.

Potrivit sursei citate, ultimul deces este din 2009, când un taur l-a luat în coarne pe un spaniol în vârstă de 27 de ani, ai cărui părinţi au depus un buchet de flori în memoria lui pe traseul cursei de duminică, la treisprezece ani de la moartea sa.

The post Fiesta de tauri San Fermín, din Spania, s-a încheiat. Peste 50 de participanți au primit îngrijiri medicale appeared first on Aleph News.

Previous post Incendiile continuă să se extindă în Europa din cauza caniculei
Next post Reacţia Blue Air după ce ANPC a anunţat amenda istorică: Nu am primit nicio comunicare în acest sens