Emmanuel Macron denunță ipocrizia de pe continentul african

  • Camerun se confruntă cu creșteri puternice ale prețurilor la petrol.
  • Săptămâna trecută, capitala Yaounde a fost lovită de o penurie severă de combustibil.
  • Macron a descris criza alimentară globală ca fiind una dintre armele de război ale Rusiei.

Președintele francez Emmanuel Macron a denunțat marți ipocrizia exprimată în special pe continentul african pentru că nu recunoaște în mod clar agresiunea unilaterală a Rusiei față de Ucraina, așa cum face Uniunea Europeană.

Macron a descris criza alimentară globală ca fiind una dintre armele de război ale Rusiei în timpul unei vizite în Camerun marți, respingând sugestiile că sancțiunile occidentale ar fi de vină.

Camerun, la fel ca multe țări în curs de dezvoltare, se confruntă cu creșteri puternice ale prețurilor la petrol, îngrășăminte și produse alimentare. Săptămâna trecută, capitala Yaounde a fost lovită de o penurie severă de combustibil, ceea ce a dus la cozi lungi la benzinării.

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat marți că țara sa va sprijini nevoia de securitate a Africii, în timp ce a început un turneu în trei țări marcat de revigorarea militară a Franței în regiunea Sahel, devastată de jihadiști.

Președintele francez a sosit luni în Camerun, prima etapă a unui turneu de patru zile în Africa, menit, potrivit Elysée, să reafirme prioritatea politică acordată reînnoirii relațiilor dintre Paris și continent pentru acest al doilea mandat de cinci ani.

The post Emmanuel Macron denunță ipocrizia de pe continentul african appeared first on Aleph News.

Previous post VIDEO. Reacția miraculoasă a unui bărbat care a salvat o fetiță din căderea de la etajul cinci
Next post Alzheimer ar putea fi cauzat de reprogramarea metabolică. Ce arată noile studii