Emmanuel Macron convoacă o reuniune de criză cu miniștrii din Franța după a doua noapte de proteste „marcate de violență”: „Aceste scene sunt total nejustificabile”

  • Protestele au izbucnit în Franța în timpul nopții din cauza împușcării mortale de către poliție a unui adolescent.
  • Epicentrul manifestațiilor a fost în Nanterre, unde a avut loc împușcarea băiatului de 17 ani.
  • „Ultimele ore au fost marcate de scene de violență împotriva posturilor de poliție, dar și a școlilor și primăriilor”, a declarat Macron.

Președintele Emmanuel Macron a convocat joi o reuniune de criză cu miniștrii de rang înalt, după ce revoltele s-au răspândit în Franța în timpul nopții din cauza împușcării mortale de către poliție a unui adolescent de origine nord-africană în timpul unui control în trafic, relatează AlArabyia.

Poliția a efectuat 150 de arestări la nivel național în timpul celei de-a doua nopți de tulburări, a declarat ministrul de interne Gerald Darmanin, în timp ce furia publică s-a revărsat pe străzi, în special în suburbiile cu diversitate etnică din marile orașe ale Franței.

Epicentrul tulburărilor a fost în Nanterre, un oraș din clasa muncitoare de la periferia vestică a Parisului, unde a avut loc împușcarea băiatului de 17 ani identificat ca fiind Nahel.

„Ultimele ore au fost marcate de scene de violență împotriva posturilor de poliție, dar și a școlilor și primăriilor, deci a instituțiilor Republicii, iar aceste scene sunt total nejustificabile”, a declarat Macron în deschiderea reuniunii de urgență.

O înregistrare video partajată pe rețelele de socializare, verificată de Reuters, arată doi ofițeri de poliție lângă o mașină, un Mercedes AMG, iar unul dintre ei trage de aproape în șoferul adolescent în timp ce acesta se îndepărtează.

Acesta a murit la scurt timp după aceea din cauza rănilor, a declarat procurorul local. Ministerul de Interne declarase miercuri că 2.000 de polițiști au fost mobilizați în regiunea pariziană. Cu puțin timp înainte de miezul nopții, pe Avenue Pablo Pi-casso din Nanterre, o dâră de vehicule răsturnate a ars în timp ce artificii fumegau la liniile de poliție.

Citește și

The post Emmanuel Macron convoacă o reuniune de criză cu miniștrii din Franța după a doua noapte de proteste „marcate de violență”: „Aceste scene sunt total nejustificabile” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Diana Nechita

Previous post Reuters: Aspartamul, îndulcitorul folosit în Coca-Cola și guma de mestecat, va fi declarat de OMS „o substanță posibil cancerigenă”
Next post Donald Trump: „Războiul s-ar putea opri dacă Ucraina cedează Rusiei o parte din teritoriul său”