Elveția este lider în Europa în ceea ce privește rata de adopție a criptomonedelor. 1 din 5 elvețieni deține cripto

  • Elveția are cea mai mare rată de adoptare a criptomonedelor dintre toate țările europene, ajungând la 21% în 2023.
  • Țările de Jos au a doua cea mai mare rată din Europa, cu 19% în 2023, cu aproximativ 2% mai mare decât cea a Norvegiei, aflată pe locul al treilea.
  • În comparație, Marea Britanie și Germania au atins o rată de adoptare a criptomonedelor de 12% în 2023, în timp ce Franța și Italia urmează cu 11%, respectiv.

Elveția are cea mai mare rată de adoptare a criptomonedelor dintre toate țările europene, ajungând la 21% în 2023, potrivit datelor prezentate de BitcoinCasinos.com., scrie Financial Mirror.

Deși adoptarea cripto rămâne în mare parte o tendință non-occidentală, multe țări europene au văzut cum proprietatea cripto a crescut în rândul populației lor.

1 din 5 elvețieni deține cripto

Deși ratele variază în Europa, în cele mai multe dintre ele, între 12% și 16% din populație folosește sau deține monede digitale, potrivit Statista Global Consumer Survey. Acest lucru plasează rata de 21% a Elveției mult peste media europeană, observată și în țări precum Regatul Unit, Germania și Franța.

Criptomonede friendly

Datorită cadrului său de reglementare favorabil, a comunității în creștere de entuziaști blockchain și a infrastructurii de ultimă generație, țara și-a făcut un nume ca națiune cripto-friendly.

Țările de Jos au a doua cea mai mare rată din Europa, cu 19% în 2023, cu aproximativ 2% mai mare decât cea a Norvegiei, aflată pe locul al treilea. Belgia și Irlanda completează lista primelor cinci țări, cu 16% din populația lor care utilizează sau dețin monede digitale începând din acest an.

În comparație, Marea Britanie și Germania au atins o rată de adoptare a criptomonedelor de 12% în 2023, în timp ce Franța și Italia urmează cu 11%, respectiv.

Studiul Statista a arătat, de asemenea, că Rusia a înregistrat cea mai mare creștere de la an la an în Europa în ceea ce privește adoptarea criptomonedelor, 14% din populația sa folosind acum criptomonede, față de 10% în urmă cu un an.

Elveția și Polonia urmează cu o creștere de 3% fiecare. Majoritatea celorlalte țări europene au înregistrat în ultimul an o creștere a numărului de criptomonede între 1% și 2%.

Marea Britanie generează 20% din veniturile criptografice

După un an 2022 plin de provocări, se așteaptă ca veniturile pieței cripto europene să se dubleze și să ajungă la peste 9,9 miliarde de dolari în acest an. Aproximativ 20% din această valoare va proveni din Marea Britanie, principala piață cripto din Europa și a doua ca mărime la nivel global, după Statele Unite.

Germania s-a clasat pe locul al doilea în topul celor mai mari piețe cripto din Europa, cu venituri de peste 1,6 miliarde de dolari, iar Rusia o urmează cu 1,3 miliarde de dolari.

Statista se așteaptă ca adoptarea în creștere a criptomonedelor în Europa să continue în acest an, mai multe persoane decât oricând utilizând sau deținând monede digitale.

Anul trecut, în țările europene existau 98,5 milioane de utilizatori de criptomonede, în creștere de la 71,5 milioane cu un an înainte.

Statisticile arată că se așteaptă ca numărul de utilizatori de cripto-monede din Europa să urce cu un salt uriaș de 43% de la an la an și să ajungă la 141 mln în 2023. Această cifră este prognozată să crească cu încă 32% în următorii patru ani, cu aproape 187 mln de persoane care vor folosi criptomonede până în 2027.

Citește și

Nicolas Sarkozy, condamnat la trei ani de închisoare. Fostul președinte al Franței își va ispăși pedeapsa la domiciliu și va purta o brățară electronică

Johnny Deep a fost aplaudat timp de 7 minute pentru filmul de revenire „Jeanne du Barry” la Cannes

Tom Hanks vorbește despre cum poate apărea în filme chiar și după moarte

The post Elveția este lider în Europa în ceea ce privește rata de adopție a criptomonedelor. 1 din 5 elvețieni deține cripto appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Giubega Andrada

Previous post Franţa se alătură Marii Britanii şi transferă Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune SCALP
Next post Beyoncé dezvăluie secretele părului ei. Care este ritualul cântăreței