Elon Musk le spune chinezilor cum arată viitorul și scrie în revista care aparține de Administrația Spațiului Cibernetic din China

  • Elon Musk a scris în revista Cyberspace Administration of China.
  • Agenția chineză se ocupă de polițele asupra conținutului și securității online.
  • Musk a vorbit despre energie sustenabilă, implanturi pe creier sau Tesla Bot.

Elon Musk vrea sprijinul Chinei. Cel puțin asta este percepția creată după ceea ce Musk a scris în revista care aparține de Administrația Spațiului Cibernetic din China, agenția care se ocupă cu gestionarea polițelor de monitorizare a internetului în această țară.

Ce scrie Musk ne spune Sebastian Ujică, editor Aleph News.

De ce este atât de importantă această apariție a lui Musk?

Sunt mai multe motive. În primul rând, nu este un material la care noi să avem acces, de exemplu. El a fost preluat cu ajutorul unei traduceri făcute de un reporter de la agenția de stat, Xinhua. Asta pentru că editorialul lui Musk este pentru un anumit public din China, fiind publicat, așa cum spuneai, în agenția de monitorizare online din această țară. Ei bine, China înseamnă enorm în tehnologie: au producători de componente, fabrici pentru producție sau asamblare și multe altele. De asemenea, accesul la internet în China este plin de restricții. Astfel că pentru mulți dintre cei care au citit aceste cuvinte ale lui Musk, planurile sale erau dezvăluite în premieră.

Și ce spune Musk în acest editorial al său?

Elon Musk a fost întrebat despre viziunea sa asupra tehnologiei și umanității. Și apoi a început să descrie și să promoveze tehnologiile folosite de companiile pe care le deține el. Și anume Tesla, SpaceX și Neuralink. Musk scrie că aceste companii au fost create cu un obiectiv final de a îmbunătăți viețile oamenilor. Tesla, prin tranziția către energie sustenabilă, Neuralink pentru îmbunătățiri medicale, iar SpaceX care va face, spune Musk, posibilă călătoria interstelară.

Și cum a fost primit editorialul lui Musk?

Este considerată o mișcare inteligentă, deoarece îi permite să își prezinte ideile tehnologice în fața oficialilor chinezi și în fața publicului. Și acesta a fost scopul, până la urmă. A scris-o chiar el: aștept ca oamenii din China care gândesc în această direcție să ni se alăture în a explora energia verde, inteligența artificială, colaborarea om-mașinărie și explorarea spațială. Cu alte cuvinte, o mișcare de PR bine gândită.

The post Elon Musk le spune chinezilor cum arată viitorul și scrie în revista care aparține de Administrația Spațiului Cibernetic din China appeared first on Aleph News.

Previous post BILANȚUL ZILEI. Număr mic de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore
Next post Bombardamente în apropierea centralei de la Zaporojie. Cercetătorii fac scenarii asupra pericolului nuclear: o foamete globală cu peste cinci miliarde de oameni uciși