Elon Musk, îngrijorat de o eventuală recesiune. Directorul Tesla concediază din angajaţi

  • Directorul general al Tesla, Elon Musk, are un „sentiment foarte prost” în legătură cu economia şi vrea să reducă aproximativ 10% din locurile de muncă la producătorul de automobile electrice, a declarat joi într-un e-mail către directori, consultat de Reuters.
  • Mesajul a venit la două zile după ce cel mai bogat om din lume le-a spus angajaţilor să se întoarcă la locul de muncă sau să părăsească compania.
  • Tesla avea aproximativ 100.000 de angajaţi la sfârşitul anului 2021, potrivit datelor sale anuale.

Într-un e-mail intitulat „întrerupeţi toate angajările la nivel mondial”, Musk a spus că are un „sentiment foarte prost” în legătură cu economia.

Marţi, Musk le-a spus angajaţilor să se întoarcă la locul de muncă sau să părăsească compania, o cerere care s-a confruntat deja cu împotriviri în Germania, unde compania are o nouă fabrică, potrivit Reuters.

„Toată lumea de la Tesla trebuie să petreacă cel puţin 40 de ore la birou pe săptămână”, a scris Musk în acel e-mail. „Dacă nu vă prezentaţi, vom presupune că aţi demisionat”.

Musk s-a angajat joi, de asemenea, într-o dispută pe Twitter cu miliardarul australian din domeniul tehnologiei şi co-fondatorul Atlassian Plc, Scott Farquhar, care a ridiculizat directiva într-o serie de tweet-uri, spunând că este „ca ceva din anii 1950”.

La sfârşitul lunii mai, când a fost întrebat de un utilizator Twitter dacă economia se apropie de o recesiune, Musk a răspuns: „Da, dar acesta este de fapt un lucru bun. Plouă cu bani pe nişte proşti de prea mult timp. Unele falimente trebuie să aibă loc”.

The post Elon Musk, îngrijorat de o eventuală recesiune. Directorul Tesla concediază din angajaţi appeared first on Aleph News.

Previous post Top 15 cupluri faimoase LGBTQ. Ricky Martin și Jwan Yosef, cap de afiș
Next post Inflația din Turcia urcă la 73%, cea mai mare din 1998