Elon Musk a ironizat contraofensiva de vară a Ucrainei într-o postare pe X: „Atât de multă moarte pentru atât de puțin”

  • Elon Musk și-a exprimat duminică, într-o postare pe X, dezamăgirea față de contraofensiva de vară a Ucrainei.
  • Miliardarul a fost acuzat anterior de promovarea sentimentelor pro-rusești.
  • Musk a intervenit de mai multe ori cu privire la războiul din Ucraina.

Elon Musk – pe care oficialii ucraineni l-au criticat recent pentru că a blocat un atac asupra Flotei rusești din Marea Neagră – a ironizat duminică succesul contraofensivei de vară a Ucrainei. Atât de multă moarte pentru atât de puțin”, a scris Musk într-o postare pe X, fostul Twitter, duminică, informează Business Insider.

Musk răspundea la firul de discuții al capitalistului de risc David Sacks pe această temă. Sacks a inițiat prima dată discuțiile pe 19 iunie, spunând contraofensiva nu reușește să atingă niciunul dintre obiectivele sale declarate inițial” de a reduce câștigurile teritoriale ale Rusiei și de a demara negocierile de pace.

Sacks și-a actualizat frecvent topicul cu articole pe această temă. Postarea din 17 septembrie la care Musk răspundea părea a fi o hartă a Ucrainei, cu mesajul: UPDATE: Câștigurile teritoriale ale Ucrainei în urma contraofensivei lor mult lăudate [evidențiate în albastru] sunt atât de minuscule încât abia pot fi văzute pe o hartă”

La rândul său, Musk a intervenit de mai multe ori cu privire la războiul din Ucraina. În octombrie 2022, Musk a postat o propunere de plan de pace pe X. Acest plan presupunea ca Ucraina să recunoască anexarea Crimeei de către Rusia și să rămână neutră” prin neaderarea la NATO.

Ideea lui Musk a stârnit o amplă condamnare din partea oficialilor ucraineni la acea vreme, diplomatul ucrainean Andrii Melnyk spunându-i miliardarului să se ducă dracului”. Anton Gerashchenko, un consilier al ministrului afacerilor interne din Ucraina, a declarat că poziția pro-Rusia a lui Musk a făcut să pară că rușii i-au spart contul de socializare.

Citește și:

The post Elon Musk a ironizat contraofensiva de vară a Ucrainei într-o postare pe X: „Atât de multă moarte pentru atât de puțin” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Diana Nechita

Previous post UNESCO anunță ce situri au primit un loc pe lista sa de Patrimoniu Mondial. Cimitirul din Soulzmatt a fost propus de Franța
Next post Japonia îmbătrânește. Unul din 10 locuitori are 80 de ani