Egiptul confirmă uciderea personalului ambasadei din Sudan. Țara este cuprinsă de violențe

  • Ministerul egiptean de Externe afirmă că personalul ambasadei a fost ucis la Khartoum.
  • Mohammad al-Gharrawi a fost ucis în timp ce se îndrepta spre clădirea ambasadei.
  • În ultimele luni, între armată și RSF s-a iscat un dezacord cu privire la reforma securității militare.

Egiptul a confirmat luni uciderea atașatului administrativ adjunct de la principala misiune diplomatică a țării la Khartoum, capitala Sudanului cuprinsă de violențe neîncetate, scrie Reuters.

Mohammad al-Gharrawi a fost ucis în timp ce se îndrepta spre clădirea ambasadei pentru a se ocupa de procedurile de evacuare a egiptenilor blocați în Sudan, a precizat Ministerul egiptean de Externe într-un comunicat. Egiptul a anunțat imediat uciderea personalului.

Inițial, armata sudaneză a anunțat că atașatul militar adjunct al Egiptului a fost ucis de focul paramilitar al Forțelor de Sprijin Rapid. Cu toate acestea, ulterior, declarația privind uciderea a fost corectată.

Peste 400 de persoane au fost raportate ca fiind ucise și 3.500 rănite de la 15 aprilie, când au izbucnit lupte între armata sudaneză și forțele paramilitare de sprijin rapid în Khartoum și în împrejurimi.

În ultimele luni, între armată și RSF s-a iscat un dezacord cu privire la reforma securității militare. Reforma prevede participarea deplină a RSF în cadrul armatei, unul dintre principalele aspecte ale procesului de negociere desfășurat de părțile internaționale și regionale pentru tranziția către un regim civil și democratic în Sudan. Diplomații britanici și familiile lor au fost evacuați din Sudan în cadrul unei operațiuni „complexe și rapide”, a confirmat premierul Rishi Sunak. Ministrul a declarat că se lucrează în continuare pentru a asigura siguranța cetățenilor britanici care au rămas în Sudan.

Citește și

The post Egiptul confirmă uciderea personalului ambasadei din Sudan. Țara este cuprinsă de violențe appeared first on Aleph News.

Previous post Ce va purta Regina Camilla la ceremonia de încoronare? Detalii despre ținută
Next post Prima păpușă Barbie care înfățișează o persoană cu sindromul Down. Cum a fost conceput modelul