Efectul pandemiei COVID asupra sănătății mintale nu este atât de mare pe cât se credea inițial, sugerează un studiu
- Efectul Covid asupra sănătății mintale nu este atât de mare pe cât se credea inițial, sugerează un studiu
- Pandemia a dus la schimbări „minime” ale simptomelor, potrivit unei analize conduse de cercetătorii de la Universitatea McGill
- Cercetarea a analizat 137 de studii, majoritatea din țări europene și asiatice cu venituri ridicate.
Pandemia a dus la schimbări „minime” ale simptomelor, potrivit unei analize conduse de cercetătorii de la Universitatea McGill. Sănătatea mintală generală a oamenilor și simptomele de anxietate nu s-au deteriorat aproape deloc în timpul pandemiei, sugerează cercetarea.
Revizuirea BMJ a analizat 137 de studii, majoritatea din țări europene și asiatice cu venituri ridicate.
„La nivelul populației, s-a înregistrat un nivel ridicat de rezistență în timpul Covid-19„, spun cercetătorii canadieni, de la instituții precum universitățile McGill, Ottawa și Toronto. „Iar schimbările în ceea ce privește sănătatea mintală generală, simptomele anxietății și simptomele depresiei au fost minime sau mici”. Alte studii arată exact opusul, acestea au constatat că femeile au resimțit mai mult impactul pandemiei din cauza locurilor de muncă și a rolului pe care îl au în viața de familie.
„Pandemia a afectat viețile multor oameni – iar unii dintre ei se confruntă acum cu dificultăți de sănătate mintală pentru prima dată”, spun cercetătorii. „Guvernele ar trebui să continue să se asigure că suporturile de sănătate mintală sunt disponibile și răspund nevoilor populației.”
Studiul universității McGill nu a analizat țările cu venituri mai mici și nici nu s-a concentrat în mod specific asupra copiilor, tinerilor și a celor cu probleme existente, grupurile cel mai probabil afectate, spun experții, și riscă să omită efecte importante în rândul grupurilor defavorizate.
„Există dovezi din alte studii privind variații considerabile – cu o îmbunătățire a sănătății mintale a unor persoane și o deteriorare a sănătății mintale a altora”, a declarat Dr. Gemma Knowles, de la King’s College London.
Un sondaj realizat de organizația caritabilă Mind, care se ocupă de sănătatea mintală, spune că în 2021, aproximativ o treime dintre adulți și tineri au declarat că sănătatea lor mintală s-a înrăutățit mult din martie 2020.
„Este important de remarcat faptul că majoritatea studiilor din această analiză provin din țări europene și asiatice cu venituri ridicate, astfel încât nu se ține cont de consecințele asupra unor grupuri mai puțin vizibile, dar mai dezavantajate”, a declarat Stephen Buckley, șeful departamentului de informații de la Mind, organizația caritabilă.
The post Efectul pandemiei COVID asupra sănătății mintale nu este atât de mare pe cât se credea inițial, sugerează un studiu appeared first on Aleph News.