Eduard Hellvig a fost decorat de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional Steaua României

  • Klaus Iohannis i-a acordat directorului SRI, Eduard Hellvig, Ordinul național Steaua României în grad de comandor, cel mai important ordin care poate fi acordat de președinte.
  • Decretul privind acordarea ordinului a fost publicat în Monitorul Oficial la câteva minute după ce Hellvig a anunțat că renunță la conducerea SRI.
  • Decretul este semnat de preşedintele Klaus Iohannis şi contrasemnat de premierul Marcel Ciolacu.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat pe Eduard Hellvig cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Comandor, potrivit decretului publicat luni în Monitorul Oficial.

Decretul privind acordarea ordinului a fost publicat în Monitorul Oficial la câteva minute după ce Hellvig a anunțat că renunță la conducerea SRI.

„Se conferă Ordinul Naţional Steaua României în grad de Comandor domnului Hellvig Eduard Raul, director al Seerviciului Român de Informaţii” , potrivit decretului publicat luni în Monitorul Oficial.

Decretul este semnat de preşedintele Klaus Iohannis şi contrasemnat de premierul Marcel Ciolacu.

Eduard Hellvig a anunţat luni că renunţă la şefia SRI.

Hellvig pleacă de la SRI

Hellvig a anunțat că a îndeplinit obiectivele profesionale pe care și le-a propus la preluarea mandatului.

„Prin urmare pot să închei etapa de viață pe care am parcurs-o în fruntea Serviciului Român de Informații. Încheierea mandatului meu este o decizie pe care am discutat-o deschis în ultimele săptămâni cu președintele României”, a spus Hellvig.

„Este o cutumă greșită la noi că cei care dețin funcții de putere să nu plece din ele decât în ultima clipă, eventual forțați. Majoritatea celor care dețin puterea nu renunță la ea când își îndeplinesc obiectivele, din diverse motive. Personal cred că este nevoie de un asemenea pas, este un gest de sănătate democratică”, a afirmat Hellvig.

Pietrificarea în funcție nu este bună, poate conduce la setarea obiectivelor greșite, la pierderea conractului cu realitatea socială, a adăugat acesta, spunând că funcția de director SRI oferă acces la un volum mare de informații sensibile și nu e bine ca stocarea acestor informații să se facă pe perioade lungi de timp.

Eduard Hellvig este îndeplinește din martie 2015 funcția de director al Serviciului Român de Informații.

Citește și

FOTO. Imagini uimitoare oferite de „Superluna Buck”. Cea mai mare lună plină din iulie a făcut spectacol pe cer în întreaga lume

Rezultate BAC 2023. Rata de promovare înainte de contestații este de 72,8%, sub cea de anul trecut. 56 de candidați au încheiat cu media 10

Un cuplu din Colorado a apelat la ChatGPT pentru a-și oficializa nunta, pe motiv că un robot cu A.I. este „mai ieftin” decât o persoană reală

The post Eduard Hellvig a fost decorat de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional Steaua României appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Gabriel Pecheanu

Previous post Oamenii de știință au descoperit noi indicii despre ce a dus la dispariția rechinului megalodon
Next post Astronomii confimă teoria relativității a lui Einstein. Timpul pare să treacă de cinci ori mai lent în Universul timpuriu, arată un studiu