După atacurile de azi centrala nucleară Zaporojie a fost răcită cu generatoare diesel. Şeful AIEA: Într-o zi norocul nostru se va termina

  • După o nouă pană de curent la centrala nucleară Zaporojie (ZNPP) din Ucraina, şeful AIEA a făcut apel la crearea unei zone de protecţie.
  • Forţele ruseşti au bombardat joi mai multe oraşe ucrainene, ucigând cel puţin şase civili şi lăsând fără electricitate zone mari, dar şi cea mai mare centrală nucleară din Europa.
  • Răcirea reactoarelor s-a făcut cu energie electrică obţinută prin generatoare pe diesel.

După o nouă pană de curent la centrala nucleară Zaporojie (ZNPP) din Ucraina, şeful Agenţiei Internaţionalăe pentru Energie Atomică (AIEA) a făcut apel la crearea unei zone de protecţie.

Forţele ruseşti au bombardat joi mai multe oraşe ucrainene, ucigând cel puţin şase civili şi lăsând fără electricitate zone mari, dar şi cea mai mare centrală nucleară din Europa. Răcirea reactoarelor s-a făcut cu energie electrică obţinută prin generatoare pe diesel.

După atac, centrala a pierdut toate sursele externe de alimentare cu energie electrică şi s-a bazat pe generatoare diesel, o ultimă linie de apărare pentru a preveni o topire a combustibilului din reactor, a confirmat AIEA.

,,De fiecare dată aruncăm un zar. Şi dacă permitem ca acest lucru să continue într-o zi norocul nostru se va termina” , a atras atenţia pe un ton dur şeful AIEA.

Centrala nucleară Zaporojie poate funcţiona cu generatoare diesel timp de 10 zile. Centralele nucleare au nevoie de energie constantă pentru a face să funcţioneze sistemele de răcire şi pentru a evita o topire a nucleului, iar temerile rămân legate de posibilitatea unei catastrofe la Zaporizhzhia.

Ca şi în cazul atacurilor anterioare, Rusia şi Ucraina s-au acuzat reciproc pentru ultima pană de curent.

Şeful Agenţiei Internaţionalăe pentru Energie Atomică a încercat de mult timp să convingă ambele părţi să ajungă la un acord prin care zona centralelor nucleare să fie în afara zonelor unde se desfăşoară operaţiuni militare.

The post După atacurile de azi centrala nucleară Zaporojie a fost răcită cu generatoare diesel. Şeful AIEA: Într-o zi norocul nostru se va termina appeared first on Aleph News.

Previous post Social media îți poate spune multe despre sănătatea mintală a unui titular de cont
Next post LIVE UPDATE. 380 de zile de invazie rusă. Republica Moldova: Separatiştii pro-ruşi solicită ONU să ancheteze o tentativă de asasinat