Doi protestatari împotriva schimbărilor climatice s-au lipit de rama unei picturi de John Constable

protestatariprotestatari

  • Autoritățile i-au identificat ca fiind studentul la muzică Eben Lazarus, în vârstă de 22 de ani, și studenta la psihologie Hannah Hunt, în vârstă de 23 de ani, ambii din Brighton.
  • Guvernul intenționează să acorde licențe pentru 40 de noi proiecte de petrol și gaze din Marea Britanie în următorii ani.
  • Tabloul The Hay Wain, care a fost pictat în 1821, este unul dintre cele mai populare tablouri de la galerie și prezintă o scenă rurală din Suffolk.

Doi protestatari împotriva schimbărilor climatice s-au lipit de rama unei picturi de John Constable, The Hay Wain, și au atașat propria imagine a unei viziuni apocaliptice a viitorului. Viziunea alternativă a fermei rurale din Suffolk prezenta o mașină veche abandonată în fața morii, două avioane și o mașină de spălat în spatele căruței.

Protestatarii Just Stop Oil (JSO) au vizat luni după-amiază Galeria Națională din Londra, forțând evacuarea vizitatorilor, inclusiv a unei clase de elevi de 11 ani, din sala în care este atârnat tabloul. JSO i-a identificat ca fiind studentul la muzică Eben Lazarus, în vârstă de 22 de ani, și studenta la psihologie Hannah Hunt, în vârstă de 23 de ani, ambii din Brighton.

Aceștia au cerut încetarea acordării de noi licențe pentru petrol și gaze în Marea Nordului. Purtând tricouri de marcă asortate, cei doi militanți au trecut peste o barieră de frânghie și au atașat imaginea imprimată alternativ deasupra tabloului.

Apoi, fiecare dintre ei și-a atașat câte o mână de rama tabloului și s-au ghemuit dedesubt, exprimându-și cu voce tare îngrijorarea cu privire la climă, înainte ca personalul de securitate să evacueze sala. Lazarus, care s-a descris ca fiind un iubitor de artă, a declarat: Arta este importantă. Ar trebui să fie păstrată pentru ca generațiile viitoare să o vadă, dar când nu există hrană la ce folosește arta?

Când nu există apă, la ce folosește arta? Atunci când miliarde de oameni suferă, la ce folosește arta?. Tabloul The Hay Wain, care a fost pictat în 1821, este unul dintre cele mai populare tablouri de la galerie și prezintă o scenă rurală din Suffolk, în care o căruță se întoarce pe câmp, traversând un vad puțin adânc, pentru o altă încărcătură.

Lazăr a spus: Am blocat o versiune reimaginată a Hay Wain care demonstrează drumul nostru spre dezastru. Ulterior, Hunt a declarat că perturbarea se va încheia atunci când guvernul britanic va face o declarație semnificativă că va pune capăt noilor licențe de petrol și gaze.

Ea a adăugat: Sunt aici pentru că guvernul nostru intenționează să acorde licențe pentru 40 de noi proiecte de petrol și gaze din Marea Britanie în următorii ani. Acest lucru îi face complici la împingerea lumii către o climă imposibil de trăit și la moartea a miliarde de oameni în următoarele decenii. Puteți să uitați de țara noastră verde și plăcută atunci când extragerea în continuare a petrolului va duce la eșecuri generalizate ale culturilor, ceea ce înseamnă că ne vom lupta pentru hrană. În cele din urmă, noii combustibili fosili sunt un proiect de moarte al guvernului nostru.

The post Doi protestatari împotriva schimbărilor climatice s-au lipit de rama unei picturi de John Constable appeared first on Aleph News.

Previous post VIDEO. Vreme extremă în China. Autobuze şi maşini blocate de ape. Oamenilor li se cere să stea acasă
Next post FRF reacţionează la decizia ministrului Eduard Novak referitoare le ponderea sportivilor români