Descoperire surpriză. Cei care au avut COVID-19 în primul val nu au imunitate la Omicron

Vaccin Covid-19Vaccin Covid-19

  • Persoanele care au avut COVID-19 în timpul primului val al pandemiei nu şi-au îmbunătăţit răspunsul imunitar în cazul în care se infectează ulterior cu Omicron, potrivit unui studiu realizat pe persoane triplu vaccinate.
  • De asemenea, echipa a constatat că o infecţie Omicron oferă protecţie suplimentară redusă împotriva contractării din nou a variantei.
  • Echipa spune că descoperirile pot ajuta la explicarea motivului pentru care reinfectările cu Omicron pe o perioadă scurtă de timp au fost atât de frecvente, adăugând că descoperirile sunt, de asemenea, importante pentru dezvoltarea de vaccinuri.

Persoanele care au avut COVID-19 în timpul primului val al pandemiei nu şi-au îmbunătăţit răspunsul imunitar în cazul în care se infectează ulterior cu Omicron, potrivit unui studiu realizat pe persoane triplu vaccinate.

Experţii spun că, deşi cele trei doze de vaccin ajută la protejarea persoanelor împotriva unor forme grave în cazul în care acestea s-ar infecta cu Omicron, infecţiile anterioare pot afecta răspunsul imunitar.

„Dacă aţi fost infectat în timpul primului val, atunci nu vă puteţi stimula răspunsul imunitar în cazul în care aveţi o infecţie Omicron”, a declarat Rosemary Boynton de la Imperial College London, coautor al studiului, citat de The Guardian.

De asemenea, echipa a constatat că o infecţie Omicron oferă protecţie suplimentară redusă împotriva contractării din nou a variantei.

„Când Omicron a început să se răspândească, oamenii au continuat să spună că este în regulă, că va îmbunătăţi imunitatea. Ceea ce spunem noi este că nu este un bun stimulent al imunităţii”, a spus Boynton.

Echipa spune că descoperirile pot ajuta la explicarea motivului pentru care reinfectările cu Omicron pe o perioadă scurtă de timp au fost atât de frecvente, adăugând că descoperirile sunt, de asemenea, importante pentru dezvoltarea de vaccinuri.

În „Science”, cercetătorii spun că au urmărit 731 de persoane triplu vaccinate în Marea Britanie, din martie 2020 până în ianuarie 2022.

Rezultatele sugerează că, indiferent de istoricul infecţiei anterioare a participanţilor, la câteva săptămâni după cel de-al treilea vaccin COVID-19, nivelurile lor de celule T împotriva proteinelor Omicron erau slabe, în timp ce nivelurile de anticorpi împotriva proteinelor Omicron erau mai scăzute decât împotriva altor variante.

Rezultatele ridică şi alte preocupări

Dar şi infecţiile anterioare au contat. Printre alte constatări, echipa raportează că infecţia cu Omicron creşte protecţia împotriva unei viitoare infecţii cu alte variante. Cu toate acestea, ea oferă doar o creştere limitată a protecţiei împotriva unei alte infecţii cu Omicron, un răspuns care a fost, de fapt, slăbit în rândul celor care au avut anterior şi tulpina originală a virusului.

Echipa sugerează că cei care au luat COVID-19 în primul val al pandemiei nu beneficiază de o creştere a răspunsului lor imunitar în cazul în care vor contracta ulterior Omicron.

Cercetătorii spun că această descoperire este o surpriză, deoarece se presupune de obicei că o infecţie anterioară, chiar şi cu o variantă diferită, ar acţiona pentru a stimula răspunsul imunitar al unui individ.

„Este mai rău decât atât, deoarece adaptările pe care proteina spike le are acum induc un un fel de reglare sau de oprire a răspunsului imunitar”, a spus profesorul Danny Altmann, un alt autor al studiului.

Rezultatele ridică şi alte preocupări.

„Nu obţinem imunitate de turmă, nu acumulăm imunitate protectoare la Omicron”, a spus Danny Altmann.

The post Descoperire surpriză. Cei care au avut COVID-19 în primul val nu au imunitate la Omicron appeared first on Aleph News.

Previous post Trei zboruri au avut întârzieri din cauza ploii torenţiale din Capitală
Next post LIVE UPDATE. 112 zile de invazie. Zelenski a cerut ca partenerii Ucrainei să furnizeze arme antirachetă moderne