Departamentul de Justiție al SUA susține că echipa lui Trump ar fi mutat documente clasificate în mijlocul unei anchete

  • Avocații lui Trump au interzis în mod explicit personalului guvernamental să deschidă sau să se uite în interiorul oricăreia dintre cutiile din interiorul unei camere de depozitare.
  • Un maestru special a fost numit, de exemplu, în cazul perchezițiilor la domiciliile și birourile a doi dintre foștii avocați ai lui Trump: Rudy Giuliani și Michael Cohen.
  • Guvernul a dezvoltat, de asemenea, dovezi că înregistrările guvernamentale au fost probabil ascunse și îndepărtate din camera de depozitare.

Departamentul de justiție al SUA a declarat că are dovezi că documente clasificate au fost ascunse în mod deliberat de FBI atunci când a încercat să le recupereze în iunie de pe proprietatea din Florida a fostului președinte Donald Trump, ceea ce a determinat percheziția fără precedent a locuinței acestuia.

Într-un dosar de 54 de pagini, procurorii și-au prezentat ieri dovezile de obstrucționare a justiției, susținând pentru prima dată în mod public că atât consilierii lui Trump au certificat în mod fals în iunie că fostul președinte a returnat toate documentele guvernamentale pe care le-a depozitat în locuința sa după ce a părăsit Casa Albă în ianuarie 2021.

De asemenea, a dezvăluit că avocații lui Trump au interzis în mod explicit personalului guvernamental să deschidă sau să se uite în interiorul oricăreia dintre cutiile din interiorul unei camere de depozitare atunci când agenții FBI s-au deplasat pentru prima dată la complexul său Mar-a-Lago din Palm Beach, în iunie, pentru a recupera înregistrările.

Guvernul a dezvoltat, de asemenea, dovezi că înregistrările guvernamentale au fost probabil ascunse și îndepărtate din camera de depozitare și că au fost probabil depuse eforturi pentru a obstrucționa ancheta guvernului, a declarat departamentul într-un dosar depus la Tribunalul Districtual al SUA din Districtul Sudic al Floridei. a publicat o fotografie a unora dintre înregistrările găsite în interiorul casei lui Trump, care poartă marcaje de clasificare, unele dintre ele referindu-se la surse umane clandestine.

Înregistrările Departamentului de Justiție vin înaintea unei audieri judiciare de joi în fața judecătorului districtual american Aileen Cannon din West Palm Beach. Aceasta analizează cererea lui Trump de a numi un maestru special care să efectueze o analiză a privilegiilor documentelor confiscate din Mar-a-Lago pe 8 august, multe dintre ele fiind etichetate ca fiind clasificate.

Un maestru special este o terță parte independentă numită uneori de o instanță în cazuri sensibile pentru a examina materialele potențial acoperite de privilegiul avocat-client pentru a se asigura că anchetatorii nu le vizualizează în mod necorespunzător.

Un maestru special a fost numit, de exemplu, în cazul perchezițiilor la domiciliile și birourile a doi dintre foștii avocați ai lui Trump: Rudy Giuliani și Michael Cohen.

În cererea inițială a lui Trump adresată instanței, avocații săi au susținut că fostul președinte dorea să protejeze materiale care făceau obiectul unei doctrine juridice cunoscute sub numele de executive privilege, care poate proteja unele comunicări prezidențiale. Experții juridici au pus sub semnul întrebării acest argument, spunând că este ilogic ca un fost președinte să susțină că vrea să invoce privilegiul executiv împotriva propriei ramuri executive.

The post Departamentul de Justiție al SUA susține că echipa lui Trump ar fi mutat documente clasificate în mijlocul unei anchete appeared first on Aleph News.

Previous post Mihail Gorbaciov care a pus capăt Războiului Rece, moare la vârsta de 91 de ani
Next post Pentru prima dată, Taiwanul trage focuri de armă asupra dronelor chineze care zboară în spațiul său aerian