David Popovici, încă o medalie de aur la Campionatul European de nataţie de la Roma

  • David Popovici a obţinut medialia de aur în proba de 200 m liber la Campionatul European de nataţie pentru seniori, de la Roma.
  • Românul a terminat proba cu un timp foarte bun, 1:42,97, stabilind un nou record mondial la juniori.
  • Recordul mondial pentru acestă probă era deţinut din 2009 de brazilianul Cesar Cielo Filho.

David Popovici (17 ani) a realizat un lucru formidabil vineri câştigând medialia de aur în finala probei de 100 m liber, la Campionatele Europene de nataţie, de la Roma, cu timpul de 46,86 secunde, cel mai bun timp din istorie la acestă probă.

Recordul mondial pentru acestă probă era deţinut din 2009 de brazilianul Cesar Cielo Filho, care însă a concurat la vremea respectivă într-un costum de poliuretan – acest tip de costum nu mai este permis acum.

România este reprezentată la Europene de o delegaţie de 11 sportivi. Sportivii vor participa în probele de înot, sărituri în apă şi sărituri de la mare înălţime.

Autor: Iulian Moșneagu

The post David Popovici, încă o medalie de aur la Campionatul European de nataţie de la Roma appeared first on Aleph News.

Previous post BILANȚUL ZILEI. Număr mic de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore
Next post Bombardamente în apropierea centralei de la Zaporojie. Cercetătorii fac scenarii asupra pericolului nuclear: o foamete globală cu peste cinci miliarde de oameni uciși