Criză istorică în SUA: Pentru prima oară, galonul de combustibil a depăşit 5 dolari

California spune „Adio“ la mașinile pe benzină și diesel: de când va fi interzisă vânzarea lorCalifornia spune „Adio“ la mașinile pe benzină și diesel: de când va fi interzisă vânzarea lor

  • Preţul mediu al benzinei din SUA a depăşit sâmbătă, pentru prima dată, 5 dolari pe galon.
  • Preţul ridicat al benzinei este o bătaie de cap pentru preşedintele Joe Biden şi pentru democraţii din Congres.
  • Cu toate acestea, preţurile carburanţilor au crescut în întreaga lume datorită unei combinaţii de cerere în creştere.

Preţul mediu al benzinei din SUA a depăşit sâmbătă, pentru prima dată, 5 dolari pe galon, potrivit datelor furnizate de AAA, prelungind astfel creşterea bruscă a costurilor carburanţilor, care determină creşterea inflaţiei.

Preţul mediu naţional pentru benzina normală fără plumb a crescut la 5,004 dolari pe galon pe 11 iunie, de la 4,986 dolari cu o zi înainte, au arătat datele AAA, citate de Ziarul Financiar.

Preţul ridicat al benzinei este o bătaie de cap pentru preşedintele Joe Biden şi pentru democraţii din Congres, care se luptă să îşi menţină controlul subţire al Congresului, în contextul în care alegerile de la jumătatea mandatului vor avea loc în noiembrie.

Biden a acţionat pe numeroase pârghii pentru a încerca să scadă preţurile, inclusiv eliberarea unui număr record de barili din rezervele strategice americane, derogări de la regulile de producţie a benzinei de vară şi îndemnul către principalele ţări OPEC de a creşte producţia.

Cu toate acestea, preţurile carburanţilor au crescut în întreaga lume datorită unei combinaţii de cerere în creştere, sancţiuni impuse producătorului de petrol Rusia după invazia sa în Ucraina şi o reducere a capacităţii de rafinare.

The post Criză istorică în SUA: Pentru prima oară, galonul de combustibil a depăşit 5 dolari appeared first on Aleph News.

Previous post BILANȚUL ZILEI. 271 de cazuri noi şi 7 decese înregistrate în ultimele 24 de ore. La ATI sunt internate 51 persoane
Next post FPS „îi colectează excrementele lui Putin în călătoriile în străinătate și le duc înapoi în Rusia”