Cristian Popescu Piedone cere anularea pedepsei în dosarul Colectiv. Care este decizia ÎCCJ

  • Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, şi alţi trei inculpaţi din dosarul Colectiv, aflaţi în ispăşirea pedepesei, cer anularea pedepsei în dosarul Colectiv, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis să admită cererile de recurs în casaţie.
  • ÎCCJ admite, în principiu, cererile de recurs în casaţie formulate de inculpaţi.
  • Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 4, a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare.

Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, şi alţi trei inculpaţi din dosarul Colectiv, aflaţi în ispăşirea pedepesei, cer anularea pedepsei în dosarul Colectiv, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis să admită cererile de recurs în casaţie.

ÎCCJ admite, în principiu, cererile de recurs în casaţie formulate de inculpaţii George Petrică Matei, Cristian Victor Popescu Piedone, Alin George Anastasescu, Cristian Mihai Niţă şo Antonina Radu împotriva deciziei penale nr.566/A din data de 12 mai 2022, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I Penală în dosarul nr. 17008/3/2016.

„Trimite cauza în vederea judecării recursului în casaţie la completul C8, în compunere de 3 judecători. Fixează termen de judecată, în şedinţă publică, la data de 22 februarie 2023”, potrivit minutei ÎCCJ. De asemenea, Instanţa Supremă a respins cererile de suspendare a executării deciziei atacate formulate de inculpaţii George Petrică Matei şi Cristian Victor Popescu Piedone.

„Se vor cita recurenţii inculpaţi Matei George Petrică, Popescu Cristian Victor Piedone, Anastasescu Alin George, Niţă Cristian Mihai şi Radu Antonina, intimaţii inculpaţi, intimatele părţi civile, intimatele părţi responsabile civilmente şi intimatele persoane vătămate. Se va emite adresă către Baroul Bucureşti în vederea desemnării a câte un apărător din oficiu pentru inculpaţi. Se vor încunoştinţa apărătorii aleşi ai părţilor”, potrivit ÎCCJ.

Decizia pronunţată miercuri este definitivă. Cristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 4, a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare. Alin Anastasescu este fostul patron al clubului Colectiv, şi a fost condamnat la 11 ani şi 8 luni de închisoare.

Antonina Radu este fost pompier, a fugit după anunţarea deciziei de condamnare la 8 ani şi 8 luni de închisoare. Cristian Niţă este fostul director al firmei de artificii. El a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni cu suspendare. Cei patru inculpaţi au depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie un recurs în casaţie prin care cer anularea deciziei de condamnare.

The post Cristian Popescu Piedone cere anularea pedepsei în dosarul Colectiv. Care este decizia ÎCCJ appeared first on Aleph News.

Previous post Elon Musk transformă sediul companiei Twitter într-un „hotel” pentru angajați
Next post O femeie le uimește pe gospodine cu o funcție puțin cunoscută a sertarului mașinii de spălat