Conferința de securitate de la Munchen decide să excludă Rusia și Iranul

  • Conferința de Securitate de la Munchen din acest an, unde liderii din domeniul apărării se vor reuni în acest weekend, va fi fără guvernele rus și iranian.
  • Președintele discuțiilor anuale, Christoph Heusgen a acuzat Rusia că duce un „război agresiv”, în timp ce Iranul este considerat responsabil pentru încălcarea drepturilor omului.
  • Peste 40 de şefi de stat şi de guvern şi 90 de miniştri vor participa la conferinţa, care se desfăşoară de vineri până duminică în capitala landului Bavaria.

Guvernul rus a fost exclus de la Conferinţa de Securitate de la Munchen din cauza războiului pe care l-a declanşat împotriva Ucrainei, au declarat luni organizatori ai reuniunii internaţionale la nivel înalt, conform conform agenției Kuna.

Este pentru prima dată în ultimele decenii când Moscova nu va participa la evenimentul anual care reuneşte lideri mondiali şi factori de decizie pentru a discuta provocările la adresa securităţii internaţionale.

Oficiali ai guvernului iranian sunt, de asemenea, excluşi în acest an.

În total, peste 40 de şefi de stat şi de guvern şi 90 de miniştri vor participa la conferinţa, care se desfăşoară de vineri până duminică în capitala landului Bavaria.

Vicepreşedintele SUA Kamala Harris, preşedintele francez Emmanuel Macron, preşedintele polonez Andrzej Duda şi cancelarul german Olaf Scholz vor participa la conferinţă.

Ministrul de externe chinez Wang Yi va participa la conferinţa de securitate, fiind pentru prima dată când un înalt oficial al guvernului chinez participă la acest eveniment de la începutul pandemiei, confrom Reuters.

The post Conferința de securitate de la Munchen decide să excludă Rusia și Iranul appeared first on Aleph News.

Previous post MAE respinge cu fermitate informațiile potrivit cărora s-ar opune ajutorului umanitar pentru populația civilă din Siria
Next post VIDEO. Ucraina se pregătește pentru marea ofensivă rusă