Comisia Europeană impune de astăzi norme care îmbunătățesc viața profesională și cea privată a părinților

Și-a incendiat locuința pentru că a pierdut custodia copilului. Băiatul de 7 ani se afla în apartamentȘi-a incendiat locuința pentru că a pierdut custodia copilului. Băiatul de 7 ani se afla în apartament

  • Directiva urmăreşte să sporească participarea femeilor pe piaţa forţei de muncă şi utilizarea concediilor din motive familiale şi a formulelor flexibile de lucru.
  • În ansamblul UE, rata de ocupare în rândul femeilor este cu 10,8% mai mică decât cea din rândul bărbaţilor.
  • Directiva le oferă lucrătorilor perioade de concediu pentru a se ocupa de membrii familiei care au nevoie de sprijin şi garantează, în general, că părinţii şi îngrijitorii îşi pot concilia viaţa profesională cu cea de familie.

Comisia Europeană anunţă că de marţi toate statele membre trebuie să aplice normele instituite la nivelul UE pentru a îmbunătăţi echilibrul dintre viaţa profesională şi cea privată a părinţilor şi îngrijitorilor, adoptate în 2019.

Potrivit unui comunicat al CE, normele stabilesc standarde minime privind concediul de paternitate, concediul pentru creşterea copilului şi concediul de îngrijitor, precum şi drepturi suplimentare, cum ar fi dreptul de a solicita formule flexibile de lucru, care vor ajuta persoanele în cauză să îşi continue atât cariera, cât şi viaţa de familie fără a sacrifica una dintre acestea în favoarea celeilalte.

Directiva urmăreşte să sporească participarea femeilor pe piaţa forţei de muncă şi utilizarea concediilor din motive familiale şi a formulelor flexibile de lucru. În ansamblul UE, rata de ocupare în rândul femeilor este cu 10,8% mai mică decât cea din rândul bărbaţilor.

CE arată că doar 68% dintre femeile cu responsabilităţi familiale lucrează, comparativ cu 81% dintre bărbaţii cu aceleaşi responsabilităţi. Directiva le oferă lucrătorilor perioade de concediu pentru a se ocupa de membrii familiei care au nevoie de sprijin şi garantează, în general, că părinţii şi îngrijitorii îşi pot concilia viaţa profesională cu cea de familie.

The post Comisia Europeană impune de astăzi norme care îmbunătățesc viața profesională și cea privată a părinților appeared first on Aleph News.

Previous post Relația ciudată a unei tinere cu un delfin care s-a sinucis când ea a plecat
Next post Bursele mondiale scad odată cu creșterea tensiunilor dintre SUA și China