Ciolacu cere noi demisii. Vrea să finalizeze renegocierea PNRR

  • Marcel Ciolacu vrea noi demisii, după controale la centrele pentru vârstnici din ţară.
  • Premierul i-a cerut lui Alexandru Rafila să adopte normele și modificările la Planul Național de Combatere a Cancerului.
  • Ciolacu vrea să finalizeze renegocierea PNRR.

Marcel Ciolacu vrea noi demisii. După controale la centrele pentru vârstnici din ţară, premierul spune că au ieşit la iveală „situaţii de netolerat”.

„Există date şi fapte clare care ne obligă pe toţi să luăm anumite decizii. Există o situaţie, sincer, de netolerat”, spune Ciolacu.

Ciolacu îi cere noului Ministru al Muncii ca toţi şefii agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială din aceste judeţe, plus şeful agenţiei municipale Bucureşti să fie urgent suspendaţi in funcţie până la finalizarea anchetelor disciplinare.

„Sunt ferm convins că demiterile și demisiile sunt necesare, dar nu rezolvă decât o parte a problemei”, spune premierul, scrie Mediafax.

Ce i-a transmis premierul lui Rafila

Tot în sedința de Guvern de joi, premierul Marcel Ciolacu i-a cerut Ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, ca săptămâna viitoare să fie adoptate normele și modificările la Planul Național de Combatere a Cancerului.

„De asemenea, domnule ministru Rafila, și dumneavoastră vă aflați tot contratimp cu adoptarea normelor la Planul Național de Luptă Împotriva Cancerului. Înțeleg că tot ansamblul legislativ ce însumează aceste norme este deja pus în transparență publică, așadar săptămâna viitoare doresc să adoptăm modificările în ședința de Guvern”, a spus Ciolacu.

Cursă contracronometru pentru banii europeni

Până la 31 august, Ciolacu vrea să finalizeze renegocierea PNRR. „Toți miniștrii care coordonează reforme trebuie să facă un efort pentru a regândi prioritățile și a reajusta proiectele. Deci, vara aceasta, îmi pare foarte rău, nu vom avea concedii. Suntem într-o cursă contratimp să accesăm toți banii europeni disponibili”, a mai spus Ciolacu.

Citește și:

The post Ciolacu cere noi demisii. Vrea să finalizeze renegocierea PNRR appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Paun Mihaela

Previous post Ziua Aviației: Avioane și elicoptere survolează Capitala
Next post Unul dintre cele mai așteptate concerte de la Electric Castle se anulează. De ce nu mai cântă The Chemical Brothers la Bonțida