Cimitirul anti-gravitațional unde sicrie pline au fost suspendate pe marginea unei stânci timp de 2.000 de ani

Cimitirul anti-gravitaționalCimitirul anti-gravitațional

  • Obiceiul de a prinde sicriele în cuie pe marginea unei stânci, în loc să le îngroape în pământ, a făcut ca acest mic oraș filipinez să atragă fluxuri de turiști care să vadă priveliștea uimitoare.
  • Cimitirul anti-gravitațional unde sicrie pline au fost suspendate pe stâncă timp de 2.000 de ani.
  • Situat chiar în afara micului oraș filipinez Sagada, peretele de stâncă este folosit de poporul Igorot pentru o practică străveche care este pe cât de intrigantă, pe atât de emoționantă.

Obiceiul de a prinde sicriele în cuie pe marginea unei stânci, în loc să le îngroape în pământ, a făcut ca acest mic oraș filipinez să atragă fluxuri de turiști care să vadă priveliștea uimitoare.

Timp de secole, un trib din Filipine nu și-a îngropat morții, ci i-a ridicat pe o stâncă.

Este probabil unul dintre singurele locuri de pe Pământ în care veți vedea sicrie bătute în cuie pe marginea unei stânci ca niște rame de tablouri, iar turiștii le urmează fascinația macabră în fiecare an pentru a se aduna și a vedea acest lucru.

Situat chiar în afara micului oraș filipinez Sagada, peretele de stâncă este folosit de poporul Igorot pentru o practică străveche care este pe cât de intrigantă, pe atât de emoționantă.

Ritualul vechi de 2.000 de ani presupune ca bătrânii să își cioplească singuri sicriele, apoi, după deces, trupul este așezat într-un „scaun al morții” din lemn, legat cu frunze și liane și afumat pentru a preveni descompunerea.

În zilele următoare, rudele își prezintă omagiile înainte ca trupul să fie îngropat, iar sicriul să fie mâzgălit cu numele lor.

Acestea sunt apoi suspendate deasupra pământului și bătute în cuie pe versantul stâncii din „Echo Valley” – așa numita „Valea Ecoului” – așa numită deoarece cei care mută sicriele strigă către restul morților pentru a-i anunța că li se vor alătura în curând.

Se crede că această practică îi protejează pe cei morți de inundațiile provocate de furtunile tropicale din țară, permițându-le totodată o trecere mai ușoară spre cer.

Până de curând, Igorotul rupea oasele cadavrelor pentru a le așeza în poziție fetală în sicrie minuscule de 1 m lungime.

Acest lucru ar fi avut ca scop readucerea unei persoane în poziția în care „a început în uter”.

Totuși, înainte ca sicriul să fie mutat în locul de odihnă finală, ghizii igorot au vorbit despre faptul că, uneori, persoanele în doliu lăsau fluidele din corpul în descompunere să se scurgă pe ei, dedesubt.

Oricât de neplăcut ar suna, se crede că scurgerea din cadavre aduce de fapt noroc.

Între timp, unele sicrie sunt împodobite cu obiecte care să le însoțească în viața de apoi – unul dintre ele este prevăzut cu un scaun, astfel încât persoana îngropată înăuntru să se poată bucura de peisajul liniștit.

Tribul Igorot nu este singurul popor care a practicat acest obicei de a bate sicriele în cuie pe marginea unei stânci – și în unele zone din China și Indonezia s-a documentat acest lucru.

Dar, deși tradiția a murit cu mult timp în urmă – joc de cuvinte neintenționat – ea rămâne încă în practică și astăzi la Sagada. De fapt, cea mai recentă înmormântare pe marginea falezei a avut loc în 2010, potrivit localnicilor.

Deși tradiția durează de 2.000 de ani, veștile despre această practică fascinantă încep să atragă turiștii cu o fascinație întunecată, ceea ce a impulsionat și economia locală.

Potrivit Agenției de știri din Filipine, o medie de 160 de turiști vizitau Sagada în fiecare zi înainte de Covid.

Restricțiile extrem de stricte ale țării au fost ridicate abia recent, permițând tuturor vizitatorilor să se întoarcă fără a fi nevoiți să plătească o taxă de restricție.

The post Cimitirul anti-gravitațional unde sicrie pline au fost suspendate pe marginea unei stânci timp de 2.000 de ani appeared first on Aleph News.

Previous post STUDIU. Combinarea lămâiei cu Viagra face ca medicamentul să fie de până la patru ori mai puternic
Next post Oamenii care au murit și au revenit la viață dezvăluie misterul ultimelor clipe