China pune capăt operațiunilor militare în jurul Taiwanului

  • Armata chineză anunță încetarea unor exerciții militare fără precedent desfășurate în semn de protest față de călătoria președintelui Camerei Reprezentanților din SUA în Taiwan.
  • Pelosi a efectuat marțea și miercurea trecută o scurtă călătorie pe insula autoguvernată.
  • Beijingul a lansat joia trecută exerciții militare masive care trebuiau să se încheie duminică, dar au fost prelungite până miercurea aceasta.

China a anunțat miercuri încetarea unor exerciții militare fără precedent în jurul Taiwanului, lansate săptămâna trecută pentru a protesta față de o vizită pe insula autoguvernată a președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi.

Comandamentul Teatrului de Est al Armatei Populare de Eliberare (PLA) a declarat că a îndeplinit cu succes diverse misiuni în timpul exercițiilor recente în jurul insulei Taiwan și a testat în mod eficient capacitatea de luptă a trupelor în cadrul operațiunilor comune, a relatat cotidianul chinez Global Times.

Comandamentul va organiza în mod regulat patrule de pregătire pentru luptă în strâmtoarea Taiwan, a adăugat comandamentul.

Anunțul a fost făcut la câteva ore după ce China a publicat o carte albă în care refuză să excludă utilizarea forței pentru a unifica Taiwanul cu partea continentală. Cu toate acestea, a adăugat că China va lucra cu mare sinceritate pentru a realiza unificarea pașnică.

Pelosi a efectuat marțea și miercurea trecută o scurtă călătorie pe insula autoguvernată, prima în 25 de ani a unui președinte în exercițiu al Camerei Reprezentanților din SUA.

Ea a făcut această vizită în ciuda avertismentelor Beijingului, care a afirmat că insula este o provincie separatistă” și că vizita sa ar încălca politica unei singure Chine a țării.

La scurt timp după ce a părăsit Taipei, Beijingul a lansat joia trecută exerciții militare masive care trebuiau să se încheie duminică, dar au fost prelungite până miercurea aceasta.

De asemenea, Beijingul a sancționat-o pe Pelosi și pe familia sa apropiată din cauza călătoriei, în timp ce a retrogradat dialogul militar cu SUA și a suspendat cooperarea în domeniul schimbărilor climatice, pe lângă alte șase contramăsuri.

The post China pune capăt operațiunilor militare în jurul Taiwanului appeared first on Aleph News.

Previous post BILANȚUL ZILEI. Peste 7.000 de cazuri COVID-19 la nivel național în ultimele 24 de ore
Next post Elton John ar putea avea un viitor artistic în metaverse după ce se va retrage din activitate