China o sancționează pe Nancy Pelosi pentru „acțiuni provocatoare” după vizita în Taiwan

  • China anunţă sancţiuni pentru Nancy Pelosi în urma vizitei „provocatoare” în Taiwan.
  • Sancţiunile se îndreaptă şi spre familia lui Pelosi.
  • De altfel, ca răspuns la vizita lui pelosi în Taiwan, China a organizat, începând de joi, exerciţii militare de amploare în şase sectoare din jurul insulei Taiwan.

China a decis să o sancţioneze pe preşedinta Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, ca răspuns la acţiunile sale pe care regimul de la Beijing le consideră „vicioase” şi „provocatoare”, a anunţat vineri Ministerul chinez de Externe. Sancţiunile se îndreaptă şi spre familia lui Pelosi.

Ministerul Chinez a declarat că Pelosi „călcat în picioare” politica unei „singure Chine”, potrivit Reuters.

În ciuda preocupărilor serioase şi a opoziţiei ferme a Chinei, Pelosi a insistat să viziteze Taiwanul, interferând grav în treburile interne ale Chinei, subminând suveranitatea şi integritatea teritorială a Chinei, călcând în picioare politica unei singure Chine şi ameninţând pacea şi stabilitatea Strâmtorii Taiwan”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului într-o declaraţie.

Sancţiunile se îndreapăt şi către familia lui Nancy Pelosi, potrivit Reuters. Ministerul chinez de Externe a declarat că vor fi contramăsuri împotriva acestei vizite, care vor fi „decisive, puternice şi eficiente”, iar acestea vor fi resimţite atât în SUA, cât şi în Taiwan.

De altfel, ca răspuns la vizita lui pelosi în Taiwan, China a organizat, începând de joi, exerciţii militare de amploare în şase sectoare din jurul insulei Taiwan.

The post China o sancționează pe Nancy Pelosi pentru „acțiuni provocatoare” după vizita în Taiwan appeared first on Aleph News.

Previous post Un cercetător francez și-a cerut scuze pentru o glumă care implica o felie de chorizo descrisă ca fiind o imagine a unei stele
Next post VIDEO. Coreea de Sud a lansat prima sa sondă pe Lună