Cererea asiatică pentru petrolul rusesc este în plină creştere

  • Deşi India încearcă să încheie noi acorduri cu Rusia pentru cumpărarea de ţiţei, Rosneft a anunţat că stocurile de vânzare au fost epuizate.
  • Evoluţia indică o cerere crescută de petrol rusesc chiar şi pe fondul sancţiunilor puternice împotriva ţării din cauza invaziei Ucrainei.
  • Rosneft, companie petrolieră deţinută de stat, a înregistrat profituri record în 2021.

Deşi India încearcă să încheie noi acorduri cu Rusia pentru cumpărarea de ţiţei, gigantul petrolier rus Rosneft a anunţat cumpărătorii că stocurile de vânzare au fost epuizate.

Cel mai mare producător de petrol al Rusiei se opreşte să semneze noi contracte pe şase luni cu două rafinării de stat indiene, deoarece a garantat deja aprovizionarea altor cumpărători, a informat Reuters pe 8 iunie, citând trei surse aflate în legătură cu problema în cauză.

Evoluţia indică o cerere crescută de petrol rusesc chiar şi pe fondul sancţiunilor puternice şi boicoturilor împotriva ţării din cauza invaziei Ucrainei.

Rafinăriile indiene se numără printre cei care au cumpărat petrol rusesc redus în cantităţi semnificative. Cu toate acestea, petrolul rusesc nu mai este vândut cu mari reduceri, mai ales din cauza creşterii tarifelor de asigurări şi de transport, au declarat surse indiene pentru Reuters. India poate încă cumpăra ţiţei rusesc de pe piaţă, însă la un preţ ceva mai mare decât cel al tranzacţiilor obişnuite de pe termen lung, notează Ziarul Financiar.

India vrea mai mult petrol rusesc

Pentru a satisface cererea asiatică, Rusia a mărit transporturile cu aproximativ 20% din portul Kozmino, a raportat marţi Reuters, citând trei implicate în tratarea problemei.

Vânzările de energie ale Rusiei menţin ţara pe linia de plutire pe fondul restricţiilor comerciale internaţionale, deoarece preţurile petrolului au crescut, câştigând aproximativ 50% în acest an până în prezent. Moscova ar putea încasa încă 800 de milioane de dolari pe zi din veniturile din petrol şi gaze în acest an, a raportat Bloomberg Economics săptămâna trecută. Situaţia actuală ilustrează o creştere a veniturilor din petrol şi gaze cu 20% faţă de încasările energetice ale ţării în 2021.

Rosneft, companie petrolieră deţinută de stat, a înregistrat profituri record în 2021 şi intenţionează să distribuie dividende record acţionarilor.

The post Cererea asiatică pentru petrolul rusesc este în plină creştere appeared first on Aleph News.

Previous post Cenușăreasa cu forța: Poliția americană caută un infractor bizar care atacă femei și le fură un pantof
Next post Trei surori au fost ucise și aruncate într-o fântână din cauza zestrei