Cercetătorii spun că virusul COVID poate rupe placenta mamei însărcinate, provocând leziuni la nivelul creierului bebelușilor

Cercetătorii spun că virusul COVID poate rupe placenta mamei însărcinate și provoacă fetului leziuni la nivelul creieruluiCercetătorii spun că virusul COVID poate rupe placenta mamei însărcinate și provoacă fetului leziuni la nivelul creierului

  • Cercetătorii de la Universitatea din Miami au analizat cazurile unor nou-născuți a căror mame au avut COVID în timpul sarcinii.
  • Ambii sugari au fost testați negativ la naștere, dar au avut convulsii.
  • Bebelușii au decedat în cele din urmă.

Cercetătorii de la Universitatea din Miami au analizat cazurile a doi copii nou-născuți ale căror mame au avut COVID în timpul sarcinii. Deși ambii sugari au fost testați negativ la naștere, copiii au avut convulsii, prezentau întârzieri de dezvoltare în general și aveau dimensiunea capului disproporțională.

„Majoritatea tinerilor care doresc să aibă copii tratează COVID-ul cu superficialitate, ca și cum ar fi o mică infecție virală. Înainte de planificarea sarcinii multe mame tinere nu doresc să se vaccineze și nici nu iau măsuri de precauție”, spune Shahnaz Duara, neurolog la Școala de Medicină Miller din Miami și autor al lucrării.

Cercetătorii spun că proximativ trei copii dintr-o mie se nasc depistați pozitiv cu COVID

Cercetătorii spun că în unele rapoarte analizate bebelușii testați pozitiv au murit la scurt timp de la naștere, iar copiii ale căror mame au avut COVID în timpul sarcinii s-au născut cu afecțiuni neurologice, informează Fortune

Noul studiu sugerează că medicii nu au făcut până acum legătura directă între testarea pozitivă și problemele neurologice ale nou-născuților, spune Duara. De asemenea, e posibil ca aceste proleme să devină vizibile în timp, precizează ea.

În cazurile studiate de Duara și echipa de cercetătorii, virusul a fost descoperit în țesutul sugarilor – o descoperire care ar fi posibilă, în general, numai la autopsie sau doar dacă profesioniștii din domeniul sănătății ar fi căutat-o, notează ea.

„Este posibil să fi existat și alte cazuri ca acestea care au rămas nedescoperite”, spune ea. „Alții ar spune că nu este vorba despre COVID pentru că bebelușii nu au fost pozitivi. Dar nimeni nu s-a gândit că poate bebelușii nu au fost analizați în măsura în care i-am studiat noi” acești bebeluși.

Duara speră că noua cercetare va crește gradul de conștientizare a părinților și a profesioniștilor medicali deopotrivă.

Nu este o regulă generală

Vestea bună este că efectele COVID nu sunt aceleași în fiecare caz, ne liniștesc cercetătorii. Una a fost incredibil de bolnavă de COVID câteva săptămâni la mijlocul anului 2020, iar cealaltă pare să fi fost infectată de două ori în timpul sarcinii la începutul lui 2021, dar nu a avut niciodată simptome. În cazurile a două mame care nu erau vaccinate și au fost expuse la virus în săptămâna 25 a sarcinii, bebelușii nu au fost afectați. Echipa încearcă acum să descopere dacă există riscuri pe termen lung, spune Duara.

The post Cercetătorii spun că virusul COVID poate rupe placenta mamei însărcinate, provocând leziuni la nivelul creierului bebelușilor appeared first on Aleph News.

Previous post VIDEO. Astronauți blocați în spațiu după ce au fost loviți de un meteorit. Vehiculul Soiuz MS-22 a fost relocat
Next post Versurile melodiilor din filmul „Mica sirenă” vor fi actualizate. „Oamenii au devenit foarte sensibili”