Cel mai bun vin de ziua Franței

vinvin

  • Restaurantele cu specific franțuzesc din toată țara s-au pregătit ca la carte.
  • În tradiția franțuzească, se servesc trei preparate. Un antreu, un fel principal și un desert. Și, bineînțeles, un pahar de vin.
  • Ziua Franței nu poate trece fără un pahar de vin franțuzesc, așa că un sommelier ne spune despre vinul de Bordeaux.

Dacă nu ești în Franța astăzi, poți să aduci Franța la tine, pe masă. Restaurantele cu specific franțuzesc din toată țara s-au pregătit ca la carte, cu preparate care mai de care mai delicioase, iar din meniu nu a lipsit, bineînțeles, vinul.

Încă nu e târziu să ieși la o cină de ziua Franței. Ca să respecți tradiția trebuie să comanzi trei feluri de mâncare. Însă nu te speria, porțiile sunt mici și pline de savoare. „Ca să respectăm tradiția francezilor, ei au un meniu compus din trei preparate. Un antreu, un fel principal și un desert”, ne spune un chef din București.

Și cum ziua Franței nu poate trece fără un pahar de vin franțuzesc, am mers la Bistro Athenee, să aflăm secretul vinurilor de colecție. Călin Căpușan este un somelier desăvârșit. Deține la restaurantul lui cel mai scump vin din regiunea Bordeaux, vinul Petrus. El îți spune povestea acestui vin.

„Napoleon lll a făcut o clasificare a vinurilor Bordeaux, pentru expozitia din Paris. În acel timp , Chateau Petrus, care în acest moment e considerat cel mai scump vin din regiunea Bordeaux, nu exista. Din această cauză prețul unei sticle de vin de Petrus ajunge la câteva mii de euro.”

The post Cel mai bun vin de ziua Franței appeared first on Aleph News.

Previous post NASA dezvăluie câștigătorii competiției „Fotograful anului 2022”
Next post Zelenski condamnă atacul Rusiei asupra Vinița, un oraș ucrainean „obișnuit și pașnic”