Cea mai bătrână locuitoare a Poloniei și a doua cea mai bătrână femeie din lume a murit

  • A doua cea mai vârstnică persoană din lume a murit vineri.
  • Tekla Juniewicz s-a născut în 1906 la Krupsko, un sat din regiunea Liov (azi în Ucraina), la vremea aceea în Imperiul Austro-Ungar.
  • Juniewicz avea cinci nepoţi, patru strănepoţi şi patru stră-strănepoţi, iar fiica ei cea mai mică, în vârstă de 93 de ani, este încă în viaţă.

Poloneza Tekla Juniewicz, a doua cea mai vârstnică persoană din lume, a murit vineri la 116 ani, a anunţat nepotul defunctei la canalul polonez de televiziune TVN24, potrivit presei străine.

Tekla Juniewicz s-a născut în 1906 la Krupsko, un sat din regiunea Liov (azi în Ucraina), la vremea aceea în Imperiul Austro-Ungar.

În vârstă de 12 ani când Polonia şi-a câştigat independenţa, în 1918, Juniewicz este considerată cea mai longevivă persoană din istoria Poloniei.

Până al al Doilea Război Mondial, Juniewicz a trăit în regiunea natală, reanexată Poloniei în perioada dintre cele două războaie mondiale, alături de soţul ei, care era administratorul unor exploatări miniere şi al unor depozite.

Familia Juniewicz s-a exilat apoi în sud-vestul Poloniei după anexarea regiunii Liov de Uniunea Sovietică în 1945.

La 93 de ani, fiica ei cea mai tânără trăiește

,,Tekla Juniewicz a trăit singură până la 103 ani (…), iubea cinemaul, emisiunile despre istorie, jocurile de cărţi (…), lectura, compania oamenilor şi călătoriile’‘ , aminteşte într-un comunicat administraţiei comunei Gliwice (sud-vest), unde Juniewicz trăia din 1945.

Juniewicz avea cinci nepoţi, patru strănepoţi şi patru stră-strănepoţi, iar fiica ei cea mai mică, în vârstă de 93 de ani, este încă în viaţă.

Lucille Randon, o franţuzoaică de 118 ani, este în continuare decana de vârstă a planetei după moartea, pe 19 aprilie, la 119 ani, a japonezei Kane Tanaka, potrivit listei persoanelor cele mai longevive, stabilită de Gerontology Research Group (GRG).

Maria Branyas Morera, o hispano-americană de 115 ani, este de acum a doua persoană ce mai vârstnică din lume, potrivit GRG.

The post Cea mai bătrână locuitoare a Poloniei și a doua cea mai bătrână femeie din lume a murit appeared first on Aleph News.

Previous post Avioane de război și șase nave de război chineze au fost reperate în apropiere de Taiwan
Next post Gazprom: Livrările de gaze Nord Stream 1, suspendate pentru „mentenanță” în perioada 31 august – 2 septembrie