Ce trebuie să faci dacă animalul tău de companie înghite o albină

  • În aceste situaţii, precauţia este cheia, spun medicii veterinari de la un cabinet din Capitală, care oferă totodată o serie de  recomandări pentru stăpâni.
  • Prin urmare, deparazitarea externă este obligatorie, indiferent de anotimp, dar mai ales vara (sezonul căpuşelor şi al puricilor). 
  • Indiferent de problema pe care o are câinele, NU recurgeţi la sfaturi de pe internet, ci sunaţi de urgenţă la un cabinet veterinar.

Vara, câinii pot alerga după diverse insecte pe care să le „hăpăie”: muşte, albine, viespi. Este amuzant şi plăcut pentru ei, dar se pun în pericol dacă sunt înţepaţi de albine sau viespi.

În aceste situaţii, precauţia este cheia, spun medicii veterinari de la un cabinet din Capitală, care oferă totodată o serie de  recomandări pentru stăpâni: 

  • Evitaţi, pe cât posibil, plimbările în zonele cu vegetaţie care atrag insecte ce pot fi periculoase;
  • Discutaţi cu medicul veterinar pentru a vă recomanda medicamentul antihistaminic potrivit animăluţului dumneavoastră. Nu uitaţi să includeţi medicamentul şi în geanta de urgenţă;
  • Adresaţi-vă medicului veterinar în cazul în care observaţi că animăluţul a fost înţepat de o insectă şi sunteţi îngrijoraţi de starea acestuia;
  • Leacurile băbeşti pot fi periculoase;
  • În cazurile în care observaţi reacţii alergice sau starea animalului se degradează vizibil, deplasaţi-vă la cel mai apropiat cabinet veterinar. 

Este important ca, totuşi, dacă mergeţi la pădure, în parcuri cu iarba înaltă, sau pe plajă sălbatică, să fiţi atenţi la câine, iar după, să îi verificaţi blana şi să-l periaţi. În blană se pot prinde diverse insecte, inclusiv purici sau căpuşe, dar şi ariste (spice de iarnă uscată ce pot penetra pielea câinelui şi provoca infecţii grave).

Prin urmare, deparazitarea externă este obligatorie, indiferent de anotimp, dar mai ales vara (sezonul căpuşelor şi al puricilor). 

Indiferent de problema pe care o are câinele, NU recurgeţi la sfaturi de pe internet, ci sunaţi de urgenţă la un cabinet veterinar.

The post Ce trebuie să faci dacă animalul tău de companie înghite o albină appeared first on Aleph News.

Previous post Ion Cristoiu: Rolul pozitiv al neamurilor lui Nicolae Ceauşescu
Next post Românii preferă să-și petreacă vacanța în țară și alocă mai puțini bani față de anul trecut